29 dec. 2017 | 15:30

Coreea de Nord are net, dar sigur n-ai vrea să folosești acest Wi-Fi

ACTUALITATE
Coreea de Nord are net, dar sigur n-ai vrea să folosești acest Wi-Fi

Aeroportul principal din Coreea de Nord are Wi-Fi de ceva timp, însă rețeaua nu e tocmai cea la care ai vrea să te conectezi.

Coreea de Nord a luat o decizie destul de surprinzătoare, aceea de a lansa un serviciu de Wi-Fi în interiorul aeroportului principal al țării. Astfel apare o schimbare importantă pentru țară, însă nu totul e atât de simplu, mai ales aici.

Introducerea unei astfel de rețele este o noutate, însă restricțiile asociate acesteia sunt cam aceleași pe care le cunoaștem deja când vorbim de Coreea de Nord. Problema cea mai mare e că rețeaua nu e așa de bună pe cât ar trebui.

Eric Talmadge, de la Associated Press, a fost primul care a descoperit rețeaua. Acesta spune că a văzut simbolul de rețea Wi-Fi disponibilă în timp ce era în aeroportul din Phenian. Conform acestuia, autoritățile oferă acces la Internet wireless prin intermediul unui balon similar cu cele folosite în Puerto Rico.

Rețeaua Wi-Fi este disponibilă doar pentru călătorii care au trecut de punctul vamal și care se află în secțiunea de plecări internaționale a aeroportului. În plus, serviciul este oferit contra-cost, așa că trebuie să plătești 2 dolari pentru 30 de minute de utilizare. De asemenea, trebuie să oferi și seria pașaportului înainte să primești date de logare.

Din păcate, Talmadge nu s-a putut conecta la rețeaua Wi-Fi. Acesta nu s-a putut loga și chiar a cerut ajutorul celor din aeroport; după mai multe încercări eșuate, jurnalistul și-a primit cei doi dolari înapoi, pe fondul unui serviciu defectuos. Acesta s-ar putea consola și cu faptul că, în general, rețelele Wi-Fi din aeroporturi sunt de slabă calitate.

Talmadge spune că experiența de cumpărare și de suport tehnic a fost una pozitivă. Acesta e de părere că rețeaua e, într-adevăr, una reală, dar care vine la pachet cu obișnuitele probleme ale unui Wi-Fi de aeroport.