25 sept. 2017 | 09:50

Coreea de Nord atacă SUA în cel mai nou video de propagandă

ACTUALITATE
Coreea de Nord atacă SUA în cel mai nou video de propagandă

Tensiunile dintre Coreea de Nord și Statele Unite au ajuns la un nivel fără precedent, iar coreenii au publicat un nou videoclip… distrugător. 

Nord-coreenii au ceva idei când vine vorba de lucrurile pe care vor să le transmită prin intermediul videoclipurilor pe care le realizează, doar că le lipsește tehnica. Kim Jong-un apare în câteva fotografii în care folosește un Mac, dar n-aș miza pe faptul că sunt foarte multe calculatoare cu specificații bune, destinate editării video.

Așadar, coreenii fac ce vor cu ce au la îndemână, iar rezultatele sunt, de cele mai multe ori, amuzante pentru restul internetului. Același e cazul și acum, după ce Coreea de Nord a publicat un nou videoclip în care arată cum distruge aviația americană și portavionul USS Carl Vinson.

Videoclipul înfățișează avioane B-1B distruse de nord-coreeni, aparatele de zbor fiind același model cu cele trimise recent de SUA în apropierea statului izolat, într-o demonstrație de forță. Și portavionul USS Carl Vinson, care este în drum spre Coreea de Nord, apare distrus în videoclip, amenințarea fiind foarte clară pentru SUA. Dacă avioanele F-35, B-1B și portavionul vor ataca statul, atunci vor fi distruse.

Probabil cel mai curios lucru din toată povestea e că videoclipul a reușit să adune peste 600.000 de vizualizări în doar două zile de la publicare, ceea ce înseamnă că multă lume a vrut să râdă de el. Dincolo de clip, însă, lucrurile nu sunt foarte amuzante, deoarece pericolul unui război planează în aer.

Dacă SUA riscă să atace un stat care pare a fi devenit o putere nucleară, asta rămâne de văzut, deși s-ar putea ca lucrurile să rămână doar la nivelul de amenințări și cuvinte alese pentru caracterizări colorate.