Coreea de Nord amenință SUA cu distrugerea într-un clip de propagandă amuzant

Coreea de Nord amenință SUA cu distrugerea într-un clip de propagandă amuzant

Coreea de Nord a publicat pe internet un nou videoclip de propagandă, în care sunt prezentate mai multe ținte americane, ”distruse” de Phenian.

Nord-coreenii pozează în băieții buni în cel mai nou videoclip de propagandă publicat pe contul de YouTube al guvernului. Aceștia sunt eroi, distrugând mai multe ținte americane, sau cel puțin dând impresia că fac asta.

Videoclipul apare pe contul de YouTube uriminzokkiri, administrat de către oficialii de la Phenian, iar în cadrul filmării apar un avion de vânătoare și un portavion, cuprinse de flăcări, în timp ce vocea de pe coloana sonoră spune că ”un cuțit va fi înfipt în gâtul portavionului” și că avionul ”va cădea din cer”.

Videoclipul nu este primul filmuleț amenințător creat de Coreea de Nord. În 2013, pe contul de YouTube a apărut un clip asemănător, în care era luată la țintă Casa Albă, în timp ce clădirea Capitoliului era aruncată în aer.

Filmulețul apărut acum din Coreea de Nord pare să aibă un buget extrem de limitat, dar asta nu înseamnă că nu apar discuții cu privire la intențiile Phenianului. Cei de la CNN susțin că Kim Jong-un ar putea fi aproape de punctul în care astfel de clipuri de propagandă nu mai sunt doar retorică goală.

Dacă cei din Coreea de Nord au un buget pentru armată proporțional cu bugetul pe care îl alocă filmulețelor pentru propagandă, atunci celelalte state ale lumii n-ar trebui să se teamă prea tare de Phenian. Rămâne, însă, de văzut, cât de mult vor mai reuși aceștia să își dezvolte programul nuclear, care dă rateuri în continuare.

Citește și: