Ciudățeniile din Coreea de Nord pe care nu le vezi în alte țări

Ciudățeniile din Coreea de Nord pe care nu le vezi în alte țări

Probabil că ai auzit de Coreea de Nord. Mă rog, ar fi imposibil ca cineva din lumea asta să nu audă de Coreea de Nord sau Kim Jong-un. Dacă credeai că știi tot ce se poate despre această țară, află că sunt 12 lucruri pe care doar ei le au și pe care doar ei le folosesc.

Coreea de Nord este văzută ca fiind „una dintre cele mai fericite țări din lume”, iar președintele ei este direct responsabil pentru „vremea frumoasă de afară”. Bine, asta vrea să transmită Kim Jong-un, chiar dacă nu-i va ieși nici într-un milion de ani. În fine, dacă vrei vreodată să vizitezi această țară, să vezi cum trăiesc coreenii din Nord, trebuie să știi că ei se mândresc cu 12 lucruri pe care nu le vei găsi în niciun alt stat.

Coreea de Nord are un calendar separat

În 1997, Coreea de Nord a trecut pe o altfel de cronologie, iar acum e în anul 106. Punctul de plecare a fost ziua de naștere a lui Kim II-sung în 1912. Toate calendarele tipărite au două versiuni: date pentru Coreea de Nord și date pentru restul lumii, normale de altfel. Kim II-sung are multe titluri nobile, ca „Președintele etern”. La fel și fiul și nepotul ui, dar ei nu sunt numiți președinți.

Clasele sociale încă sunt o chestie în Coreea de Nord

În 1957, autoritățile din RPDC au împărțit țara în trei clase sociale principale, ca roșii (clasa de bază, loială), mere (clasa oscilantă) și struguri (clasa ostilă). Roșiile au aceeași culoare și în exterior, dar și în interior. Acești oameni și-au dovedit loialitatea față de stat. Cel mai probabil sunt politicieni și ofițeri. Merele sunt roșii numai în exterior. Cel mai probabil, aceștia sunt cetățenii obișnuiți, care n-au de ales, decât să fie „roșii”.

Strugurii sunt cei care încalcă legea. De exemplu, așa sunt numiți cetățenii care au încercat să dea un telefon în străinătate. Acest statut este inclus în înregistrările de identificare a fiecărei persoane din țară, atunci când împlinesc 17 ani și influențează viitorul ei.

Drumurile sunt speciale în Coreea de Nord

Nu există aproape niciun drum construit de curând în RPDC. Doar 8% din toate drumurile sunt acoperite cu o suprafața asfaltată. De fapt, aceasta nu este o problemă pentru cetățenii locali. Toate transporturile din interiorul țării sunt controlate de autorități și numai militarii și politicienii își pot permite o mașină. Restul folosesc biciclete.

Femeia-semafor face ordine în traficul din Coreea de Nord

În Coreea de Nord există puține semafoare. Chiar și așa, traficul din orașele mari trebuie controlat și, de obicei, acest loc de muncă le revine femeilor frumoase. O „femeie semafor” ar trebui să nu fie mai mare de 26 de ani, iar atunci când depășește această vârstă trebuie să demisioneze.

Agenția NADA e un fel de NASA, dar nu chiar

Țara s-a ocupat de explorarea spațiului în anii 1980. În 2013, Coreea de Nord a deschis NADA și a arătat lumii logo-ul său. Acesta se aseamănă cu cel al NASA, iar numele agenției pare destul de familiar.

Fostul lider e un fel de Iisus pentru nord-coreeni

Fostul lider al Coreei de Nord nu a fost o persoană obișnuită. Biografia sa (care se predă în școli) spune că s-a născut pe Muntele Paektu, iar nașterea lui a produs o stea care a iluminat cerul și, în același timp, a provocat apariția unui curcubeu. Mai mult, acesta a învățat să meargă și să vorbească înainte de a împlini un an.

Cu toate acestea, alte surse afirmă că liderul s-a născut în Vyatskoye (Rusia) în timpul fostei Uniuni Sovietice, unde tatăl său a încercat să se ascundă de ocupanții japonezi. Acum depinde de fiecare de ce vrea să creadă și în ce vrea să se încreadă.

Unicornii există în Coreea de Nord

Cercetătorii nord-coreeni susțin că unicornii nu sunt animale imaginare. Arheologi locali au găsit strămoșul acestei creaturi mitologice. Locul este în capitala țării: Phenian. O astfel de descoperire „magică” ridică cu siguranță puterea socială și patriotismul cetățenilor.

Medicina magică e așa cum te-ai aștepta în Coreea de Nord

Coreea de Nord a pretins că va găsi un ”tratament” pentru SIDA și Ebola. Injecțiile ”magice” ajută, de asemenea, la reducerea riscului de cancer, greața de dimineață și stresul cauzat de lucrul cu calculatorul. Acest medicament include ginsengul roșu, cultivat în zona Kaesong, împreună cu aur și platină.

Cultul personalității ar putea fi de invidiat


Aproximativ 100.000 de persoane (excluzând spectatorii) participă la spectacolul de dans muzical în unul din cele mai mari stadioane din lume. Scenele prezintă diferite schițe, care laudă, în cea mai mare parte, autoritățile și marile puteri din țară.

Hainele și moda sunt aparte în Coreea de Nord

Femeile din Coreea de Nord nu obișnuiesc să urmeze tendințele modei internaționale, dar tot vor să arate bine. Ele poartă, de obicei, uniforme, dar și combină piese între ele. Femeile din această țară sunt îndrăgostite de tocurile înalte. Ele pot sta o zi întreagă în acești pantofi, iar seara să nu se plângă de dureri.
În ceea ce privește machiajul, ele nu au nevoie de așa ceva, plus că nici munca lor de zi cu zi nu o cere. Acest lucru se schimbă de sărbători, mai ales de cele naționale.

Echipa de petrecut timpul liber


Împreună cu armata obișnuită, formată din soldați, există o echipă specială de agrement în Coreea de Nord. Este alcătuită doar din fete tinere, iar munca lor principală este să însoțească cadrele militare în timpul liber.

În plus, aceste fete fac parte și din armata obișnuită și trebuie să respecte toate regulile militare. Oficial, ele fac parte din forțele militare nord-coreene.

Coreea de Nord este o țară fericită

Cercetătorii nord-coreeni au efectuat studii cu următorul rezultat: RPDC este una dintre cele mai fericite țări din lume. Pentru a fi exact, este pe locul al doilea, după China.

Sigur, Coreea de Nord e diferită cu mult față de ce arată propaganda. Nu strică însă niciodată să privești și din punctul lor de vedere și să te gândești singur dacă e bine sau rău. Altfel, Coreea de Nord rămâne unul dintre ultimele locuri cu un comunism aspru și cu sărăcie la un nivel ridicat.