19 apr. 2017 | 17:04

Americanii sunt victimele unui atac nuclear nord-coreean, într-un nou clip de propagandă

ACTUALITATE
Americanii sunt victimele unui atac nuclear nord-coreean, într-un nou clip de propagandă

Tensiunile dintre Coreea de Nord și SUA rămân la un nivel înalt, existând deja amenințări cu privire la folosirea armelor nucleare în caz de nevoie.

Coreea de Nord amenință din ce în ce mai des cu un atac nuclear îndreptat împotriva Statelor Unite, iar tensiunile din regiune au crescut, din ce în ce mai mulți actori fiind implicați. Avem pe de-o parte statul lui Kim Jong-un, sprijinit într-o oarecare măsură de China, iar pe de altă parte SUA, dar și Coreea de Sud și Japonia. Americanii sunt pregătiți să intervină în forță în caz de nevoie, în timp ce chinezii invită la dialog, pentru detensionarea situației.

Au existat zvonuri conform cărora regimul de la Phenian ar fi fost gata de un test nuclear în urmă cu câteva zile, odată cu aniversarea zilei de naștere a lui Kim Ir-sen, fondatorul statului. Testul nu a mai avut loc, o altă rachetă eșuând un test la o zi după evenimentul fastuos; în schimb, o paradă impresionantă a fost pusă în scenă de către autorități, iar un nou videoclip în care Coreea de Nord își dezvăluie forța a fost arătat.

Videoclipul despre care vorbim acum a fost prezentat în timpul paradei, iar acesta arată cum mai multe rachete nucleare călătoresc spre SUA și lovesc continentul, un oraș american dispărând sub efectele ”ciupercii nucleare”. De data aceasta, nord-coreenii au investit mai mult în producția videoclipului, care vrea să trateze lucrurile într-o notă mai serioasă decât cel anterior, pe care l-am văzut în urmă cu o lună.

Cu toate că programul nuclear al Coreei de Nord încă are probleme, există temeri destul de mari cu privire la competențele acestora de a produce o armă nucleară care să pună în pericol real vecinii sau SUA.