Chinezii vin cu o metodă inedită pentru a-i ține pe copii departe de droguri

Chinezii vin cu o metodă inedită pentru a-i ține pe copii departe de droguri

Drogurile sunt una dintre cele mai mari probleme din școli și licee, indiferent de țara despre care vorbim. Câteva școli din China au decis să lupte într-un mod mai special împotriva substanțelor stupefiante, speriind copiii cu ajutorul unor simulări în Realitate Virtuală, care sunt menite să le arate efectele foarte urâte ale consumului de droguri. 

Copii care și-au pus căștile de Realitate Virtuală pe cap au putut experimenta efectul anumitor droguri, prin imagini psihedelice și forme spiralate care se rotesc. Faptul că metoda a funcționat nu vine neapărat ca o surpriză. Mai mulți elevi au spus că au resimțit efecte foarte ciudate asupra corpului lor și că nu-și doresc să repete această experiență. De asemenea, copiii au spus că s-au speriat destul de tare în urma experimentului, notează Mashable.

Reacțiile în urma acestui experiment au fost variate, pro și contra, unii oameni fiind de părere că noua metodă îi sperie prea tare pe copii. Totuși, trebuie să fie destul de neplăcut să experimentezi efectele advrese cauzate de MDMA sau LSD. Chiar dacă elevii în cauză nu aveau vârste care să depășească 14 ani, este lesne de înțeles că metoda ar putea da roade. Sperieturile sunt și ele foarte bune, mai ales atunci când sunt folosite în mod pozitiv, pentru a descuraja un anume tip de comportament nociv.

Consumul de droguri este unul dintre cei mai întâlniți factori care stau în spatele celor mai multe decese infantile. În mediul școlar, părinții nu au control asupra copiilor lor, astfel că aceștia se pot manifesta în voie, bine sau rău. Este foarte important ca ei să vadă de mici efectele distrugătoare pe care consumul de droguri le atrage după sine, pentru a ști cum să se ferească mai bine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: