Computerul care îți urmărește orice mișcare poate citi limbajul corpului în timp real [VIDEO]

Computerul care îți urmărește orice mișcare poate citi limbajul corpului în timp real [VIDEO]

Un nou computer le-ar putea oferi roboților capacitatea de a detecta, cu mai multă acuratețe, mișcările oamenilor aflați în jur. Această tehnologie pavează calea pentru dezvoltarea unor mașinării mai perceptive și are o utilitate atât pentru invenția mașinilor autonome, mai capabile, cât și pentru sistemele de monitorizare.

O nouă tehnologie le permite computerelor să identifice pozițiile corporale și mișcările mai multor oameni, fiind capabile să urmărească cu atenție cele mai mici mișcări, precum cele ale degetelor, buzelor și ale ochilor.

Deși oamenii comunică în mod natural folosindu-se de limbajul corpului, mașinăriile nu sunt încă suficient de capabile să identifice aceste interacțiuni, dar, cu ajutorul noului sistem, ele vor putea urmări mișcarea oamenilor mult mai ușor.

Cercetătorii de la Institutul de Robotică al Universității Carnegie Mellon,  au dezvoltat un nou cod folosindu-se de 500 de camere video, care puteau înregistra sute de imagini pentru fiecare mișcare în parte. Datele înregistrate le permit computerelor să detecteze cu mai multă ușurință mișcările oamenilor, folosindu-se de modelul 2D al formei umane. De asemenea, sistemul inteligent permite urmărirea oricăror mișcări în timp real și poate detecta orice, de la gestica mâinii și a feței la mișcarea buzelor, aflăm pe baza cercetării publicate pe site-ul universității, ri.cmu.edu.

Aceste rezultate sunt impresionante pentru că până în acest moment niciun alt sistem nu a fost capabil să înregistreze mișcările complicate ale mâinii și această capacitate a computerelor a fost mereu limitată.

Pentru a ajunge la aceste rezultate impresionante, cercetătorii au avut o nouă abordare, localizând fiecare parte a corpului cu ajutorul unei forme digitale, în format 2D. Mașinăria poate capta printr-un singur cadru 500 de imagini ale mâinii unei persoane și poate interpreta pe loc poziția mâinii.

Această abordare are numeroase aplicații. Spre exemplu, ar putea ajuta la îmbunătățirea abilităților mașinilor autonome de a prezice mișcările pietonilor, dar poate fi utilizată și în locuri unde capacitatea de a citi limbajul corpului devine o abilitate necesară.

Citește și: