Clujenii pot face sesizări oficiale printr-o aplicație lansată de primărie

Clujenii pot face sesizări oficiale printr-o aplicație lansată de primărie

Primăria Cluj-Napoca a lansat o aplicație prin intermediul căreia cetățenii responsabili pot trimite sesizări legale către autoritățile responsabile, conform start-up.ro.

Aplicația MyCluj (care este disponibilă atât pe mobil, cât și pe desktop) conține o listă de sesizări personale și îți permite să trimiți poze, dar și să suni direct la Poliția Locală sau la Primărie. Prin intermediul acesteia poți evita procesul de a petiționa prin email sau direct la birourile autorităților și o poți face oriunde te afli. Spre exemplu, dacă ești pe drum și vezi o groapă sau vreo neregulă intri in aplicație, apoi intri în „Rapoarte sesizare” unde îți scrii problema, selectezi locația și descrii exact ce se întâmplă. În plus, poți adăuga și trei poze ca dovadă a celor pe care le susții în descriere, și apoi le trimiți.

Aplicația este disponibilă pe iOS, pe Android, dar și pe desktop, de unde poate fi văzută o hartă a tuturor sesizărilor făcute în Cluj-Napoca. Software-ul funcționează pe baza unui cont pe care trebuie să ți-l faci cu ajutorul mail-ului și vei avea la dispoziție cinci meniuri mari care îți permit să realizezi o serie de acțiuni (să trimiți sesizări, să vizualizezi sesizările existente, să suni la Primărie sau la Poliția Locală sau să afli mai multe despre aplicație).

Conform acelorași surse, aflăm că platforma MyCluj este conectată la sistemul intern al Primăriei de management al documentelor, ceea ce înseamnă că sesizările pe care le faci ajung direct la serviciul de specialitate din cadrul Instituției care e responsabil de soluționarea problemelor respective.

În plus, serviciul dispune, totodată, de o listă de telefoane directe către Primărie și Poliția Locală, fiindu-ți mereu la îndemână în cazuri de urgență. Pe desktop, în plus față de ceea ce ai la dispoziție pe aplicații, poți deschide o hartă unde vezi toate sesizările făcute în Cluj-Napoca. De asemenea, poți urmări solicitarea la registratură, în portalul online al primăriei, cu ajutorul numărului de înregistrare generat de aplicație.

Citește și: