CES 2017: Acer Predator 21 X, primul laptop cu ecran curbat, prezentat în detaliu

CES 2017: Acer Predator 21 X, primul laptop cu ecran curbat, prezentat în detaliu

În cadrul CES 2017 au fost oferit mai multe detalii despre Acer Predator 21 X, primul laptop din lume care vine cu display curbat, iar producătorul a prezentat și o versiune îmbunătățită a gamei Predator 17 X.

Acer anunță disponibilitatea mult așteptatului laptop de gaming Predator 21 X. Primul notebook cu ecran curbat din lume are un display IPS de 21″ (rezoluție 2560×1080 cu rată de refresh de 120Hz) și înglobează și tehnologia eye-tracking de la Tobii. Această tehnologie permite jucătorilor să identifice inamicii, să țintească sau să se adăpostească printr-o simplă privire la obiectele de pe ecran, în peste 45 de jocuri, cum ar fi Elite Dangerous, Deus Ex: Mankind Divided sau WATCH DOGS 2.

Sub carcasa curbată a notebook-ului se află o placă grafică duală  GTX 1080 cu SLI și cu un procesor Intel Core i7-7820HK din generația 7, pregătit pentru overclocking. În ajutorul acestora vin cei 64GB de memorie DDR4-2400, până la 4 SSD-uri de 512GB în configurație RAID 0 (inclusiv 2 SSD-uri NVMe PCIe, care sunt de până la 5 ori mai rapide decât SSD-urile SATA) și un HDD cu capacitate de 1TB și 7200 RPM. În pus, Killer DoubleShot Pro selectează automat cea mai rapidă conexiune la rețea (Ethernet sau wireless) și trimite tot traficul cu prioritate ridicată prin acea interfață, în timp ce traficul standard este trimis prin celaltă. Acest lucru asigură faptul că traficul cu prioritate ridicată va fi direcționat întotdeauna către cea mai rapidă și mai sigură conexiune. Thunderbolt™ 3 se conectează prin USB-C, cu viteze de până la 40 Gbps.

Disipând eficient căldura în exces pentru performanțe neîntrerupte în timpul sesiunilor intense de gaming, notebook-ul se caracterizează și printr-o arhitectură avansată de răcire ce constă  în 5 ventilatoare de sistem (dintre care 3 ventilatoare metalice ultra-subțiri AeroBlade™) și 9 radiatoare. Acesta include și Acer Dust Defender, care îndepărtează depunerile de praf și îmbunătățește disiparea căldurii, precum și aplicația Acer CoolBoost care poate fi utilizată pentru ajustarea fluxului de aer a ventilatoarelor, pentru a oferi răcire suplimentară în timpul utilizării intense.

Tastatura mecanică full-size este echipată cu taste Cherry MX Brown, cu opțiune de programare individuală a culorii de iluminare, oferind 16.7 millioane de variante. Utilizatorii pot înlocui tastele negre W, A, S și D cu altele de culoare turcoaz, utilizând kit-ul de accesorii inclus. Tastatura numerică unică permite întoarcerea și transformarea sa într-un Precision Touchpad.

Acer Predator 21 X are un nou design audio cu 3 căi (înalte, medii, joase) care redă sunet la calitate Hi-Fi și este echipat cu 4 difuzoare (2 pentru înalte, 2 pentru medii) și 2 subwoofere, pentru a difuza un spectru complet de sunet.

Software-ul preinstalat Acer PredatorSense permite utilizatorilor să controleze și să personalizeze întreaga experință de gaming printr-o interfață centrală, inclusiv overclocking, iluminare sau control al răcirii. În plus, software-ul Xsplit Gamecaster preinstalat ajută utilizatorii să înregistreze și să editeze videoclipuri pentru live streaming pe canalele Twitch și Youtube.

Localizat exact sub tastatură, în partea dreaptă, se află un panou metalic de mentenanță care oferă acces la modulele RAM și la un hard drive de 2.5″. Notebook-ul este disponibil cu un dragon albastru pe acest panou sau poate fi personalizat prin gravarea unei combinații de grafică, steag și nume. În plus, primele 300 de notebook-uri vor include pe panou un număr de serie ediție limitată.

Pentru transport în condiții de siguranță, fiecare Predator 21 X este livrat într-o geantă rigidă, ultra-rezistentă, care depozitează în siguranță notebook-ul și accesoriile sale. Predator 21 X va fi disponibil în EMEA începând cu luna februarie, la prețuri de la €9,999.

Acer Predator 17 X primește un upgrade

Notebook-urile de gaming Acer Predator 17 X beneficiază de upgrade al procesorului și al plăcii grafice, seria va include de acum modele cu un procesor din generația 7 Intel Core i7-7820HK și o placă video GTX 1080 cu memorie 8G GDDR5X. Echipat cu componente comparabile cu ale unui desktop, cu posibilitate de overclocking, cu un sistem special de răcire cu trei ventilatoare, fante de admisie frontale și o cameră de vapori la standardele unui server, acesta este ideal pentru cele mai solicitante jocuri sau aplicații de Realitate Virtuală. Capabilitățile de overclocking permit utilizatorilor să experimenteze viteze ale procesorului de până la 4.3GHz, ale unității grafice de până la 1732MHz și ale memoriei video de până la 5.4GHz. Experiența captivantă de gaming este completată de ecranul FHD IPS G-SYNC de 17.3″ (1920×1080) sau UHD IPS (4K 3840×2160).

Predator 17 X (GX-792) este configurat și cu un procesor overclockable din generația 7 Intel Core i7-7820HK, până la 64GB DDR4-2400 memorie de sistem și un SSD2 NVMe PCIe sau o combinație între 3 SSD-uri SATA în RAID 0, pentru viteze de transfer fără compromis. Predator 17 X cu upgrade va fi disponibil în EMEA începând cu luna ianuarie, la prețuri de la €2,999.

Citește și: