Cercetătorii au descoperit una dintre cele mai strălucitoare galaxii observate vreodată

Cercetătorii au descoperit una dintre cele mai strălucitoare galaxii observate vreodată
11:10 18.07.2017

Universul ne oferă întotdeauna surprize interesante, iar acum, cercetătorii au descoperit una dintre cele mai strălucitoare galaxii observate până acum.

Cercetătorii de la Instituto de Astrofisica de Canarias, din Insulele Canare, au descoperit una dintre cele mai strălucitoare galaxii pe care le-am observat până acum. Este de o mie de ori mai strălucitoare decât galaxia noastră, are o rată ridicată de formare a stelelor și este la 10 mii de milioane de ani-lumină distanță.

Cercetătorii au descoperit galaxia folosind efectul de lentilă gravitațională, prin intermediul căruia obiectele masive din spațiu pot să curbeze traiectoria luminii produsă de obiecte mai mici. Fenomenul le-a permis cercetătorilor să descopere exoplanete, găuri negre și chiar alte tipuri de galaxii.

Descoperirea publicată în jurnalul Astrophysical Journal Letters, a fost posibilă datorită unui roi de galaxii care se află între galaxia noastră și galaxia observată.

Amplificarea luminii și multele imagini ale galaxiei produse de efectul de lentilă gravitațională i-au ajutat pe oamenii de știință să vadă galaxia și le vor permite să analizeze mai multe detalii despre compoziția acesteia. Galaxia este cunoscută ca ”Sprânceana Cosmică”, deoarece are similarități cu o altă galaxie, ”Geana Cosmică”. Galaxia din urmă și-a luat numele de la o altă galaxie, cunoscută ca ”Ochiul Cosmic”, arată engadget.com.

Noua galaxie se află la o distanță destul de mare de noi, astfel că observăm acum etapele preliminare ale formării sale, iar cercetătorii vor avea posibilitatea să înțeleagă mai multe despre formarea galaxiilor îndepărtate și despre modul în care evoluează în galaxii eliptice, precum Calea Lactee.

Susana Iglesias-Groth, unul dintre autorii studiului, spune că ”Aceste tipuri de obiecte oferă cele mai puternice regiuni de formare a stelelor din Univers, iar următorul pas este să le studiem conținutul molecular.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: