Cel mai mare salariu din gaming te convinge să te apuci de Overwatch

Cel mai mare salariu din gaming te convinge să te apuci de Overwatch

Competițiile de eSports reușesc să genereze un public din ce în ce mai larg, iar la ora actuală, pasionații de Overwatch câștigă surprinzător de bine.

În Statele Unite ale Americii, meseria de gamer este recunoscută și legiferată. Nu mai este vorba doar de căutarea unor sponsori. Din poziția de gamer, te angajezi, cineva îți plătește asigurarea medicală și o parte din câștiguri îți asigură și pensia. Pornind de la această premisă, contractele care se semnează în domeniu ajuns să fie din ce în ce mai impresionante.

Tot mai multe companii și posturi TV din SUA fac investiții în competițiile de jocuri video – eSports. Echipele care activează în domeniu încearcă să strângă cei mai buni jucători, iar în acest scop, aruncă sume de bani importante. Cel mai vânat jucător la această oră este Jay ”sinatraa” Won, în vârstă de 17 ani. Gamerul tocmai a semnat un contract de 150.000 de dolari pe an, conform publicației ESPN. Această valoare este cu 100.000 de dolari mai multe decât suma minimă ce trebuie plătită gemerilor ce activează în ligă.

Suma va fi plătită de echipa NRG eSports, după ce a câștigat o licitație pentru sinatraa cu Cloud9. Mama tânărului de 17 ani a semnat contractul, deoarece Jay Won nu are încă drept de semnătură la vârsta sa. Brad Rajani este antrenorul șef și managerul echipei de Overwatch din cadrul NRG eSports. Rajani a fost foarte încântat de achiziție și este convins că va fi în beneficiul echipei.

Dacă ți se pare că este destul de dificil să trăiești din „doar” 150.000 de dolari pe an, nu trebuie să-ți faci griji. Acestei valori se mai adaugă 50% bonus din banii câștigați în turnee și diferite evenimente. În următorul sezon competițional de eSports, valoarea premiilor este de 3,5 milioane de dolari și la final de an, fiecare membru al echipei câștigătoare poate câștiga până la un milion de dolari.