Cel mai atrăgător Mini Cooper este un concept electric de invidiat

Cel mai atrăgător Mini Cooper este un concept electric de invidiat

Mașinile Mini Cooper au fost dintotdeauna unele dintre cele mai atrăgătoare creații ale grupului BMW, dar acest concept electric e spectaculos.

În urmă cu câteva zile am detaliat modul în care din ce în ce mai mulți producători importanți din industria auto au îmbrățișat trendul mașinilor hibride și electrice. Cu modele precum i8 sau i3 deja pe piață, este evident că BMW are foarte mare încredere în acest trend. Aceasta este și motivul pentru care au dezvăluit de curând un Mini Electric Concept.

Ilustrat în imaginea de mai sus, acest prototip are un design care face o treabă foarte bună în a părea futurist fără să șteargă cu buretele particularitățile de design specifice unui Mini. Are trei uși și împrumută parcă anumite detalii din BMW i3.

Farurile circulare sunt la locul lor, dar elementele care îți sar în ochi sunt accentele argintii și galbene care au fost introduse pentru prima oară în Mini E. Un prototip de acum câțiva ani, Mini E s-a aflat de fapt la baza popularului BMW i3, cea mai accesibilă mașină electrică a bavarezilor.

Logoul Mini E se poate vedea fără probleme pe grilajul de la radiator și pe exterior capacelor de la oglinzi. În principiu, dacă vei avea vreodată ocazia să o vezi pe stradă, nu vei avea nici un dubiu că vorbim de o mașină electrică. Ca un omagiu adus tradiției britanice care a fost foarte mult timp sinonimă cu brandul Mini, fiecare dintre stopuri are jumătate din liniile roșii pe care le întâlnești pe steagul Marii Britanii.

Trecând însă peste interesul pe care BMW încearcă să-l creeze în jurul acestui bolid atrăgător, realitatea este că va rămâne un concept pentru alți câțiva ani. Fanii Mini trebuie să aștepte până cel puțin în 2019 pentru a face o investiție semnificativă în această creație de invidiat.
electric-mini-4

Citește și: