Cea mai nouă reclamă Audi te transpune într-o lume fantastică

Audi a luat o decizie foarte bună când a apelat la scriitoarea de proză fantastică Hao Jingfang pentru a realiza cea mai nouă reclamă.

Pentru a înțelege de ce reclama de mai sus pare desprinsă dintr-un Inception a cărui acțiune se petrece în Beijing, trebuie să aveți în vedere trecutul lui Hao Jingfang. Tânăra a devenit în 2016 prima femeie de origine chineză care a câștigat vreodată premiul Hugo pentru literatură. Acesta i-a fost decernat pentru Folding Beijing. Cu o diplomă în astrofizică și un doctorat în economie, Jingfang lucrează în prezent la Fundația pentru Cercetarea Dezvoltării Chinei. Printre altele, autoarea este purtător de cuvânt pentru Audi în China.

Clipul de aproximativ un minut și jumătate este complet diferit față de orice altă reclamă pe care ați văzut-o. Imaginile atrag atenția asupra unei diferențe de clasă între persoanele care locuiesc în Beijing, în timp ce autoarea încearcă să introducă privitorul în filozofia sa de viață. Pasiunea pentru scris, importanța imaginației și inegalitatea de avere sunt de asemenea menționate.

Rezultatul final este remarcabil și are mari șanse să vă rămână în minte o lungă perioadă de timp după prima vizionare. În definitiv, rareori auzi noțiuni de filozofie și exitențialism folosite pentru promovarea unor autoturisme pe patru roți. Pentru a completa atmosfera, coloana sonoră constă într-o melodie din filmul Interstellar al lui Christopher Nolan.

În trecut, Hao Jingfang a mai apărut în câteva reclame pentru Audi, iar una dintre ele o puteți vedea mai jos, chiar dacă nu este la calitate HD. Aici apare alături de Ma Long, popularul campion internațional de tenis de masă și Cheng Fu – primul șofer de curse chinez care a concurat vreodată în cursa Le Mans 24 de ore.

Dacă ar fi să atrag atenția asupra unui detaliu, mi se pare fascinant faptul că Audi apelează la un scriitor de proză fantastică în China pentru a-și promova autoturismele, în timp ce în SUA se folosesc apoape exclusiv vedete de la Hollywood. Dacă aveți o curiozitate pentru nuvela Folding Beijing, o puteți găsi la această adresă în engleză.

09:00 27.05.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video