Atenție la mituri: Ce cantitate de apă trebuie să bei zilnic

Atenție la mituri: Ce cantitate de apă trebuie să bei zilnic

Deși opinia populară spune că trebuie să bei opt pahare de apă pe zi, care sunt echivalentul a doi litri, se pare că această părere nu este împărtășită și de cercetători.

În primul rând, nu există o cantitate exactă de apă pe care oamenii trebuie să o bea zilnic, ci aceasta diferă în funcție de foarte mulți factori- sănătate, greutate, dietă și o colecție de alți factori care nu echivalează cu necesitate cu cei doi litri de apă care ar fi necesari, potrivit opiniei larg împărtășite.

De asemenea, apa nu este singura modalitate de a-i asigura organismului tău hidratarea de care are nevoie pe întreg parcursul zilei, ci există și alte modalități de a-ți garanta un consum suficient de lichide. Alcoolul și băuturile cafeinizate contribuie la acest consum. De fapt, nici măcar nu trebuie să bei cei doi litri de apă, pentru că 20% din cantitatea zilnică o iei din mâncarea pe care o consumi, potrivit The Verge. 

Chiar dacă regula celor opt pahare de apă zilnice ar fi susținută de comunitatea științifică, deși nu este, majoritatea oamenilor nu trebuie să măsoare în mod activ acest consum pentru a-și asigura hidratarea necesară. Marea majoritate a persoanelor sănătoase ating pragul de apă de care au nevoie pentru că se ghidează în funcție de setea pe care o simt. Practic, dacă îți e sete, gura ta este uscată, iar urina ta va căpăta o culoare închisă, neobișnuită. Acestea sunt semnale că trebuie să acorzi o importanță mai mare hidratării tale.

Nu trebuie să numeri paharele de apă pe care le bei, pentru că organismul tău măsoară cantitatea de lichide pe care i-o oferi raportat la cea de care ai nevoie, iar dacă comportamentul tău legat de această problemă nu va fi corespunzător, îți va aduce acest lucru la cunoștință prin intermediul mai multor semnale.

În orice caz, dacă știi că tinzi să nu acorzi o importanță suficientă hidratării tale, atunci regula celor doi litri ar putea deveni un ghid important pentru tine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: