Care este cantitatea maximă de cafea pe care o poți bea zilnic

Care este cantitatea maximă de cafea pe care o poți bea zilnic

Dacă obișnuiești să bei cafea în mod regulat fie de plăcere, fie pentru că îți dă un imbold să îți îndeplinești sarcinile la muncă ceva mai eficient, cercetătorii identifică o limită de consum pe care trebuie să o respecți cu strictețe.

Un nou studiu științific, care este cel mai exhaustiv de până acum, stabilește care este cantitatea maximă de cafea pe care o poți consuma înainte ca aceasta să aibă efecte negative asupra organismului tău. Potrivit echipei de cercetători, condusă de Esther Myers, susține că poți consuma 400 de miligrame de cafeină, care echivalează cu patru cești.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat impactul pe care diferitele doze de cafeină îl au asupra organismului uman și cum afectau acestea sănătatea persoanei atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Aceștia au acordat o atenție deosebită efectelor care au un impact asupra zonelor cardiovasculare, reproductive, musculo-scheletice și comportamentale, potrivit lifehacker.com.

Echipa a evaluat mai mult de 700 de studii care tratau problema consumului de cafea, în diferite doze, și au identificat suficiente evidențe care sugerează că 400 de miligrame de cafeină pe zi, sau patru cești de cafea, nu pun în primejdie sănătatea unui adult. Această cantitate nu te va face nici mai sănătos, dar partea bună e că nu-ți va afecta organismul. În cazul femeilor însărcinate lucrurile nu sunt stau la fel și acestora li se recomandă să consume până în 300 de miligrame de cafea.

Limita de 400 de miligrame nu este nouă și a fost propagată de Food and Drug Administration- o agenție din Statele Unite care este responsabilă de reglementarea alimentației și a medicamentelor- începând cu anul 2003.

Limita de 400 de mililitri nu este rigidă, iar un consum mai mare nu te va afecta cu necesitate, asta dacă vorbim despre cinci cești de cafea pe zi. Dar limita oscilează în funcție de modul aparte în care fiecare persoană răspunde la cafea, depinzând foarte mult de rezistența individuală a fiecăruia (ceea ce înseamnă că se poate ca 400 de miligrame să fie o cantitate prea mare pentru tine).

Cu toate că specialiștii susțin că limita nu este rigidă pentru persoanele sănătoase, echipa a identificat evidențe care sugerează o conexiune între consumul mare de cafea și depresie, anxietate, hipertensiune.

Citește și:
Etichete: