Cauzele anxietății și ce poți face pentru a depăși această stare de disconfort

Cauzele anxietății și ce poți face pentru a depăși această stare de disconfort

Unii oameni sunt mai anxioși de fel și poate și tu simți că ai fost „înzestrat” peste măsură cu această calitate, iar modul în care reușești să faci față stresului ar putea fi determinat înainte de a te naște.

Deși ai putea pune tendința ta de a te stresa pentru cele mai mici lucruri cu care ai de a face pe seama unei inabilități personale de a-ți controla emoțiile, psihologul Daniel Keating ne oferă o altă perspectivă asupra modului în care anxietatea își face loc în viața noastră. Acesta examinează fundamentele biologice ale stării de anxietate și menționează că modul în care te raportezi la evenimentele din viața ta poate fi determinat înainte de a te naște sau chiar din primii ani de viață.

Noile evidențe ne sugerează că dacă o persoană a avut de a face cu adversități în primii ani de viață sau de când se afla încă în uter, acea situație ar fi avut puterea de a afecta modul în care faci față stresului mai târziu în viață. Adversitatea se poate referi la o serie de împrejurări. Spre exemplu, dacă mama ta a avut anumite griji în timpul sarcinii (precum problema banilor sau a altor factori), acest lucru ar fi putut afecta modul în care te raportezi la problemele pe care le întâmpini și la cum faci față anxietății, potrivit lifehacker.com.

Totul are de a face cu modificările epigenetice care survin în corpul tău pe parcursul vieții și cum se manifestă acestea în comportamentul tău. Cu alte cuvinte, stresul pe care îl întâmpini în primii ani de viață, deși nu are puterea de a-ți modifica ADN-ul, poate afecta modul în care te dezvolți. În acest fel, poate cauza un oarecare disconfort și imposibilitate de a face față situațiilor dificile.

Pentru că aceste evenimente nu au un impact major asupra codului tău genetic, dificultățile nu sunt nerezolvabile, doar că persoanele anxioase trebuie să depună mai mult efort pentru a depăși situațiile stresante, iar, câteodată, este necesar chiar să se apeleze la ajutorul unui profesionist.

Citește și: