Cât de mult te-ar costa să dai o tură până în spațiu

Cât de mult te-ar costa să dai o tură până în spațiu

Un zbor către spațiu ar putea să nu fie atât de scump pe cât ai crede, dar ar trebui să te lași de multe vicii ca să pui banii deoparte.

Prima companie de zboruri spațiale care are de gând să efectueze astfel de zboruri comerciale este Virgin Galactic, însă aceștia mai au ceva până să pună în practică un asemenea plan, fiind momentan în faza de teste.

Compania este finanțată de Virgin Group, deținută de Sir Richard Branson, iar scopul acesteia este să trimită turiști destul de bogați în spațiu. Echipa a luat naștere în 2004 și reunește ingineri spațiali, designeri și mulți alți oameni de știință din întreaga lume. Pasagerii zborurilor Virgin Galactic vor pleca de la Spaceport America, primul spaceport comercial construit în lume, acesta fiind inaugurat în 2011, în New Mexico.

WhiteKinghgtTwo, un avion al companiei, a fost modificat special de către companie pentru a ajunge la altitudinea de 15 kilometri și de a elibera SpaceShipTwo, o navă care va transporta pasagerii în etapa finală a călătoriei.

SpaceShipTwo va călători cu o viteză de trei ori și jumătate mai mare decât cea a sunetului, aeronava ajungând la o viteză de ceva mai mult de 4.000km/h în spațiu.

După ce motorul de rachetă este oprit, călătoria va tranziționa către liniște și către imponderabilitate, oferind un moment profund pentru astronauții amatori. Aceștia vor avea posibilitatea să se ridice din scaune pentru a simți efectele lipsei gravitației.

Aeronava va ajunge la o altitudine de 110km, care este peste linia Karma, de la 100km altitudine, unde se termină atmosfera planetei și începe spațiul.

Cel puțin pentru început, o călătorie în spațiu va costa 250.000 de dolari, iar banii trebuie achitați în avans. Mai multe vedete, între care Brad Pitt, Angelina Jolie sau Tom Hanks și-au rezervat câte un loc, fiind câțiva dintre cei 700 de oameni de pe lista de așteptare, scrie telegraph.co.uk.

Citește și: