Cât costă fabricarea unui Galaxy S8, comparativ cu S7 și iPhone 7

Cât costă fabricarea unui Galaxy S8, comparativ cu S7 și iPhone 7

Este aproape imposibil să stabilești prețul de producție al unui smartphone, dar cei de la IHS Markit au detaliat valoarea unui Galaxy S8. 

Marile companii producătoare de telefoane au costuri operaționale foarte mari. În contextul lansării unui nou model, intră în ecuație chiar și câțiva ani de cercetare și dezvoltare. Pe de-o parte, nu este exclus ca multe dintre componentele unui telefon să nu fie împrumutate de la modelul de acum un an, detaliu ce se reflectă în costuri mai mici. La fel de probabil este ca un terminal să includă doar componente de top de la terți ce sunt greu de procurat și departe de a fi ieftine.

Din acest motive, e bine de reținut că nu doar costurile componentelor se reflectă în valoarea unui telefon. În același timp, este interesant de avut în vedere cota de profit a unei companii într-un caz ideal în care aceasta se ocupă doar cu achiziția pieselor de la furnizori și asamblarea lor. În definitiv, în magazine, Galaxy S8 este mai scump decât Galaxy S7, iar pentru unii, cauzele s-ar putea să nu fie evidente.

Încercând să ofere un răspuns la aceste dileme, IHS Markit a publicat un raport conform căruia costurile de producție ale unui Galaxy S8 sunt de 307,5 dolari. În urmă cu aproximativ un an, aceeași firmă de analiza ne confirma un preț de 255,10 dolari pentru producția unui Galaxy S7 și 271,2$ pentru un S7 Edge. Dacă aveți vreo dilemă vizavi de validitatea datelor, puteți sta liniștiți că acestea nu vor infirmate sau confirmate vreodată de Samsung.

În altă ordine de idei, pornind de costul de producție, Galaxy S8 este considerat cel mai scump smartphone de pe piață. Următorul pe listă este Google Pixel XL cu un preț vehiculat de 285,8 dolari. Conform IHS Markit, un iPhone 7 îi costă pe cei de la Apple doar 224,8 dolari, mult mai puțin decât Galaxy S8.

Citește și: