12 iul. 2017 | 16:20

Cum arată capsulele în care poți să tragi un pui de somn în mijlocul zilei

ACTUALITATE
Cum arată capsulele în care poți să tragi un pui de somn în mijlocul zilei

Una dintre marile probleme ale Chinei, pe lângă suprapopularea statului, este regimul de muncă extrem de intens care devine deseori chiar inuman, indiferent dacă oamenii lucrează în fabrici, pe șantiere, sau în birouri. O soluție extrem de simplă le sare acestora în ajutor. Pentru echivalentul a doar 1,50 de dolari, ei pot închiria o capsulă pentru a trage un pui de somn în mijlocul zilei.

Pentru a putea utiliza capsulele destinate somnului, chinezii pot plăti cu ajutorul aplicației pentru smartphone-uri ultrafolosită în China, WeChat. Ea va debloca capusla aleasă pentru a fi folosită, iar la final aceasta va fi blocată tot cu ajutorul aceleiași aplicații. Fiecare capsulă de dormit este dotată cu mufe USB și prize, pentru a-ți putea lăsa telefonul, tableta sau laptopul la încărcat în timp ce dormi. Toată ideea îi aparține lui Han Yue, un antreprenor din China. El s-a inspirat din dispozitivele similare care se regăsesc în Japonia, dar care au mai degrabă rolul de hotel.

pui de somn capsule china 2

Serviciul este operațional în Beijing și se adresează cu preponderență oamenilor din clasa de mijloc, cei care muncesc la birou. Startup-ul vrea să se extindă în viitorul apropiat și în alte mari orașe din China, precum Quingdao, Nanjing sau Shenzen. La preț, Xiangshui Space, așa cum se numește centrul de capsule de dormit, nu are rival. Este semnificativ mai ieftin decât orice altceva asemănător. Somnul rapid din timpul zilei devine din ce în ce mai important pentru o țară care stă foarte rău la capitolul odihnă.

Afacerile care oferă locuri simple de dormit, care pot fi închiriate cu ora, devin din ce în ce mai prezente în țările asiatice precum China, Coreea de Sud sau Japonia. Media orelor de somn de care locuitorii acestor state beneficiază este extrem de redusă, față de alte părți ale lumii. Astfel că aceștia sunt mult mai predispuși spre extenuare, notează publicația Mashable.