Această cameră rapidă este perfectă pentru mașinile autonome

Această cameră rapidă este perfectă pentru mașinile autonome
17:51 22.02.2017

Mașinile autonome, dronele, și alte vehicule care nu sunt dirijate de om, pot reacționa și evita un posibil incident doar în măsura în care pot detecta din timp producerea acestora.

O echipă de cercetători de la Universitatea Tehnologică din Nanyang, din Singapore, a construit recent o cameră, numită Celex, care este suficient de rapidă cât să poată detecta ceea ce se petrece în timp real, conform Digital Trends.

Camerele video convenționale înregistrează câteva sute de imagini pe secundă, care alipite împreună compun un clip video. În timp ce camerele devin din ce în ce mai rapide, opțiunile curente sunt limitate de capacitățile calculatorului care trebuie să dea seama de datele și de procesele unor fișiere de dimensiuni mari. Într-un caz de genul asta, camera poate vedea informația, dar calculatorul pe baza căruia aceasta funcționează nu o poate procesa la fel de repede.

Profesioniștii de la UTN au creat o cameră care poate înregistra schimbările de lumină în nanosecunde și îi permite sistemului să se ajusteze mult mai rapid schimbărilor de cadru. În loc să realizeze un număr mare de poze pe secundă, asemenea camerelor tradiționale, Celex nu se concentrează pe întreaga imagine, ci citește doar modificările care se produc la nivelul pixelilor, comparându-le cu cele din imaginea precedentă.

Pentru că dispozitivul procesează doar schimbările și nu întreaga imagine, viteza la care camera operează este mult mai mare. Aceasta se folosește de un calculator integrat pentru a analiza ce se află în prim plan și ceea ce se află în fundal. Iar mulțumită acestui sistem, camera poate determina ce este parte a cadrului normal și care dintre obiectele înregistrate se mișcă independent și pot reprezenta un pericol.

Sistemul acestei camere este ideal pentru condusul pe timp de noapte sau în acele momente în care vizibilitatea este foarte redusă. Din acest motiv, dispozitivul devine o unealtă care poate fi implementată vehiculelor autonome sau dronelor.

loading...