Motiv să te simți mândru ca român: București devine capitala gamingului

Motiv să te simți mândru ca român: București devine capitala gamingului

Gamingul e din ce în ce mai important, atât în dezvoltarea tehnologiei, cât și ca domeniu economic. Un motiv în plus să-ți pese de-un eveniment important din București.

În perioada 12-17 decembrie 2017, București devine capitala gamingului prin Bucharest Gaming Week. Acest eveniment aduce împreună pasionați de esports, gameri dedicați și cei mai importanți dezvoltatori de jocuri din România și din lume. E o săptămână plină cu activități dedicate industriei de gaming din România, expoziții care evidențiază creativitatea artiștilor români și conferințe educative.

Evenimentul central se va desfășura la Romexpo în weekendul 16-17 decembrie. Atracțiile principale sunt finalele Electronic Sports League (ESL) Southeast Europe Championship pentru popularele jocuri Counter Strike: Global Offensive, League of Legends și Hearthstone și Finala Sezonului 3 al Turneului Național de League of Legends. Premiile totale ale acestor competiții depășesc 16.000 de euro.

De asemenea, Bucharest Gaming Week oferă vizitatorilor o multitudine de activități printre care întâlniri cu cei mai populari streameri și vloggeri din România, experiențe inedite în VR și mobile games, competiții ale partenerilor care scriu istoria gamingului și multe altele.

Ziceam la început de industria de gaming, iar ca să pui și niște cifre lângă dezvoltarea ei, e bine să știi că, în 2016, a generat o cifră de afaceri de peste 145 milioane de dolari. Evenimentul de acum e organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, iar mai multe informații poți găsi pe site-ul dedicat.

Citește și: