Această brățară transmite mișcările fătului din burta mamei spre tată

Această brățară transmite mișcările fătului din burta mamei spre tată

Bărbații nu vor ști niciodată ce înseamnă să fii însărcinată și nu cred că știu nici prin ce dureri trece o viitoare mamă, dar totul se poate vedea din alt punct de vedere, deoarece a fost inventată o brățară care schimbă un pic lucruruile.

A fost creată o brățară inteligentă care transmite mișcările copilului din burta mamei chiar pe încheietura mâinii, astfel încât bărbații să nu fie „lăsați pe dinafară” în timpul sarcinii.

Cum funcționează brățara? Mama poartă un plasture care are rolul de monitor și care se conecteză wireless la brățară. Aceasta are în interior niște perle rotative care imită mișcările copilului. Potrivit Dailymail, semnalul este transmis spre brățară în timp real, iar când mama simte o mișcare, o simte și tatăl.

Brățara Fibo este în faza de producție și de asta se ocupă niște ingineri din Danemarca, care au scopul de a-i face pe tătici să înțeleagă ce înseamnă să ai un copil în burtă.

„În timp ce mama simte prima mână a celui mic crescând în ea, poate și tata simți un pic. Mama va purta un monitor sub formă de plasture – o tehnologie produsă de un startup – care detectează acțiunile bebelușului”, a declarat Sandra Pétursdóttir, membră a startup-ului First Blood.

Ea a mai spus că atunci când copilul se mișcă, acesta transmite un semnal brățării, care este subțire și metalică. Dacă bebelușul se mișcă spre dreapta, la fel vor face și perlele din brățară, iar dacă bebelușul se mișcă în jos, perlele se așează la baza brățării.

„Împărtășirea (n.red -senzației) are loc instantaneu, iar persoana care poartă brățara va simți mișcarea în timp real. Ne bazăm pe împărtășirea experiențelor comune și a economiei. Prin producerea brățării Fibro, un dispozitiv pe care părinții îl pot închiria pe durata sarcinii, o tehnologie actualizată și de înaltă calitatea poate fi garantată”, a mai adăugat aceasta.

Nu se știe încă dată exactă a lansării acestei brățări, dar este așteptată pe piață în 2018 și vine ca urmare a altor dispozitive care au scopul de a-i face pe bărbați să înțeleagă ce înseamnă să fii însărcinată. Moonbump este o burtă care imită sarcina și care se leagă cu niște curele de-a roata mijlocului, are greutatea unei burți de femeie însărcinată și este un exemplu numai bun pentru bărbații care vor să vadă ce greutate duc cu ele femeile în timpul unei sarcini.

Citește și: