Brățara Fitbit poate elucida misterul unei crime și le arată autorităților cine e făptașul

Brățara Fitbit poate elucida misterul unei crime și le arată autorităților cine e făptașul

Brățara Fitbit devine un dispozitiv util în investigații și le oferă autorităților accesul la date esențiale cu privire la desfășurarea unei crime.

Brățara Fitbit  pe care Connie Dabate o purta în noaptea în care a fost ucisă le oferă procurorilor date esențiale despre criminal. Femeia a fost ucisă în casa sa, în 2015, cu două zile înainte de Crăciun, iar acum a fost arestat principalul suspect al crimei, mulțumită datelor înregistrate de brățara Fitbit care era atașată la încheietura acesteia. Suspectul arestat este chiar soțul victimei, care ar fi mințit în mărturia pe care a depus-o.

Dispozitivul pe care îl purta victima a devenit martorul principal al crimei, fiind piesa principală care ajută la rezolvarea puzzle-ului morții ei. Procurorii susțin că alibiul soțului lui Connie Dabate nu mai este valabil odată ce datele de pe brățara Fitbit au fost luate în calcul de autorități, potrivit Mashable. Povestea soțului ei Richard prezintă numeroase lacune și mărturii mincinoase care ar putea masca ceea ce s-a petrecut cu adevărat.

Acesta susținea că un intrus mascat l-a atacat în casă, iar apoi i-a ucis soția, iar toată această acțiune s-a desfășurat la ora nouă seara. Însă recordurile preluate de pe dispozitivul pe care îl purta Connie le arată procurorilor că aceasta era activă prin casă la ora zece seara, iar activitatea ei din mediul online întărește acest lucru. În plus, Connie purta brățara Fitbit pentru ora ei de fitness, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere o plasează pe aceasta la ora nouă în parcarea sălii de sport.

Crima femeii are mai multe straturi care complică situația și care îi conferă soțului ei un motiv- aventuri amoroase, existența unei amante însărcinate și mărturia bărbatului care este contrazisă de datele înregistrate de dispozitivul purtabil. Toate aceste elemente pun la îndoială mărturia soțului ei.

Acest caz ne arată că brățările Fitbit pot deveni dispozitive utile în investigații și ele permit un acces mai rapid la informații esențiale pentru anchetele aflate în derulare.