04 oct. 2017 | 20:00

Bowers & Wilkins PX ar putea fi cele mai frumoase căști premium

ACTUALITATE
Bowers & Wilkins PX ar putea fi cele mai frumoase căști premium

Spre deseobire de multe alte branduri din tech, Bowers & Wilkins nu lansează noi modele de căști de mai multe ori pe an, dar noile PX merită toată atenția.

Majoritatea căștilor moderne de la companii importante nu se mai mândresc doar cu o calitate audio peste medie. În schimb, sunt încărcate de tehnologii avansate și încearcă să incorporeze un număr important de artificii mai mult sau mai puțin utile. Nu de alta, dar costă o avere și este greu să justifici un preț extravagant doar prin finisaje premium.

Până de curând, amatorii de produse Bowers & Wilkins puteau opta pentru căștile P5, dacă erau în căutarea unei soluții de audiție fără fire. Bowers & Wilkins PX sunt mai scumpe decât varianta standard fără fire, atingând valoare de 437 de dolari în SUA. La noi s-ar putea apropia mai mult de 450 de euro.

Producătorul justifică diferența de preț prin introducerea funcției ANC sau Adaptive Noise Cancelling. Printr-o aplicație de mobil, poți personaliza nivelul de anulare al zgomotului de fond în funcție de necesități. Dacă activezi modul City, rămâi, de exemplu, ancorat în zgomotul din trafic pentru a evita un potențial accident.

Dacă îți dai jos căștile de pe urechi pe umeri, melodia se pune automat pe pauză, iar dacă pui căștile pe masă acestea intră în standby. Aceste opțiuni intitulate ”responsive interaction” ar trebui să facă minuni pe partea de sporire a autonomiei. Ca referință, primele căști care au introdus opțiuni similare au fost Sony MH907, dar le găsești și în Parrot Zik 2.0 sau Apple AirPods.

Deși trebuie testate pentru a atesta calitatea audio, căștile Bowers & Wilkins PX au mari șanse să se audă impecabil. Autonomia specificată este de 22 de ore, dar dacă le folosești cu fir căștigi 33 de ore în care să profiți de anularea zgomotului de fond. Ca materiale, căștile sunt realizate dintr-o combinație de piele și aluminiu eloxat. Sunt disponibile atât cu un finisaj auriu, cât și argintiu începând de azi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele