BMW vrea să-ți ofere încărcare wireless pentru mașini electrice [VIDEO]

BMW vrea să facă și mai populare mașinile electrice, mai ales pe cele de producție proprie, oferind posibilitatea de încărcare wireless a bateriilor.

Încărcarea wireless e un domeniu din ce în ce mai popular, mai ales după ce producătorii de telefoane au început să se orienteze către posibilitatea oferirii unor asemenea sisteme. Deja sunt destui producători care au introdus o asemenea funcție pe telefoane, care nu e neapărat cea mai utilă, iar anul acesta ia și Apple loc la această masă selectă.

Dacă încărcarea wireless pentru telefoane nu mai e impresionantă, cea pentru mașini electrice ar putea fi. BMW este aproape gata să lanseze un astfel de sistem de încărcare pentru unul dintre automobilele sale, înregistrând astfel o premieră pentru piață.

Încărcătorul este un stand destul de mare, creat pentru hibridul 530e iPerformance. Pentru ca magia să se poată întâmpla, trebuie să conectezi standul la o priză de 220V, iar apoi să conduci mașina peste acesta; senzorii automobilului te vor ghida către stand, astfel încât să oprești vehiculul în locul potrivit.

Conform celor de la BMW, bateria de 9,4 kWh, cu care este dotat modelul 530e, se poate încărca în trei ore, asigurându-se un curent de 3,2 kW. Nivelul este similar cu cel pe care l-ai obține folosind încărcarea clasică.

BMW are de gând să lanseze noul sistem la începutul anului 2018, însă doar pentru 530e iPerformance, momentan. Modelele hibride 330e, 740e și X5, dar și electricele i3 și i8 vor beneficia de acest sistem ceva mai târziu.

Nu știm care vor fi costurile asociate cu un asemenea sistem, însă în lunile următoare ar trebui să aflăm mai multe detalii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: theverge.com