25 nov. 2017 | 09:33

Cum vede BMW viitorul bicicliștilor în orașele aglomerate

ACTUALITATE
Cum vede BMW viitorul bicicliștilor în orașele aglomerate

Ca biciclist, ești undeva la baza lanțului trofic dacă vrei să circului prin orașele mari, dar asta s-ar putea schimba.

Majoritatea metropolelor conțin adevărate capcane cu potențial letal pentru bicicliști, iar orașele care au făcut ceva să schimbe asta, ca Minneapolis sau Copenhaga sunt încă prea puține. BMW vede un viitor promițător pentru bicicliști.

bmw biciclete

Pentru că producătorul auto are un interes crescut în domeniul bicicletelor electrice, explorează și opțiuni prin care poate spori confortul utilizatorilor. Astfel, BMW propune o rețea de piste de biciclete suspendate și închise în tuburi. BMW numește conceptul Vision E3 Way (elevated, electric, efficient).

bmw biciclete

Designul închis poate proteja cicliștii de ploaie, dar le poate asigura și un climat controlat, pentru a preveni neplăcerile cauzate iarna și vara.

Rețeaua este gândită de divizia tehnologică din Shanghai și ar putea oferi o legătură directă între principalele noduri de trafic din marile orașe.

bmw biciclete

BMW sugerează că posesorii de automobile care nu au biciclete ar putea fi încurajați să-și lase mașinile acasă, odată cu implementarea unor stații de închiriere a bicicletelor, răspândite în întreaga rețea.

”Pe măsură ce procesul de urbanizare continuă, din ce în ce mai mulți oameni se înghesuie în orașe, astfel că actualele concepte de mobilitate și de transport în comun ajung la limită”, arată producătorul auto într-un comunicat de presă. ”Din această situație rezultă aglomerație și poluare, care duc la scăderea calității vieții”.

bmw biciclete

Aceștia mai susțin că Vision E3 Way ar putea spori nivelul de confort în mediul înconjurător, pe măsură ce din ce în ce mai mulți oameni ar folosi tunelurile, iar traficul de la exterior s-ar reduce considerabil.

De văzut, probabil vom vedea un asemenea concept implementat, însă probabil vor mai trece câteva decenii până să sperăm și noi la așa ceva.