BlackBerry Mercury are o dată de lansare oficială

BlackBerry Mercury are o dată de lansare oficială

BlackBerry nu mai este compania relevantă de acum câțiva ani, dar asta nu înseamnă că nu putem spera să fim uimiți de iminentul BlackBerry Mercury.

Printr-o imagine ce pare să fie desprinsă dintr-o invitație oficială, cei de la priceraja.com au confirmat data de lansare pentru iminentul BlackBerry Mercury. Rezultatul unor zvonuri răspândite pe parcursul mai multor luni, noul smartphone construit sub sigla companiei canadiene va fi în realitate produs de TCL din China.

BlackBerry Mercury a fost confirmat oficial la începutul lunii trecute la Consumer Electronics Show 2017 în Las Vegas. Acesta va fi unul dintre primele aparate ce vor ajunge pe piață după ce în BlackBerry a decis să cedeze drepturile de producție companiei chinezești TCL. Sunt șanse destul de mari ca Mercury să fie doar un nume de cod pentru noul aparat, acesta ajungând în magazine cu o denumire diferită.

În orice caz, se pare că la MWC 2017, pe 25.02.2017 vom vedea noul smartphone BlackBerry în toată splendoarea sa. După cum se poate vedea în imaginile atașate, acesta va avea o formă elongată, un ecran generos de format 16:9 și o tastatură fizică specifică vechilor BlackBerry.

Conform unor surse apropiate de BlackBerry, deși va fi produs de chinezi, BlackBerry Mercury va fi ultimul terminal al cărui design a fost creat in-house de canadieni. Cu alte cuvinte, va întruchipa ultima metodă prin care bătrânul gigant va încerca să facă valuri în industrie.

Configurația se se pare că nu va fi una de top, dar s-ar putea să fie suficientă pentru majoritatea sarcinilor. Aparent, va fi construit în jurul unui ecran de 4,5 inci, cu un procesor Snapdragon 625 de la Qualcomm și 3GB RAM. Acumulatorul va fi de 3400 mAh. Cele două camere vor fi de 18 și 8 megapixeli, la fel ca în cazul dispozitivelor Pixel. Un senzor de amprentă se va ascunde în spatele tastei spațiu de la baza tastaturii fizice.blackberry-mercury-teaser