Biletele unice RATB – Metrorex au intrat în vigoare. Ce prețuri au

Biletele unice RATB – Metrorex au intrat în vigoare. Ce prețuri au

Biletele unice RATB – Metrorex au fost puse în circulație și, deși au un scop nobil, au șanse mari să fie mai inutile decât ai crede.

Parteneriate dintre RATB și Metrorex au mai fost și probabil vor mai fi, având un numitor comun: insuccesul. Cea mai nouă astfel de tentativă s-a materializat începând cu data de 11 decembrie, în forma biletului unic de călătorie. Ideea ar fi lăudabilă, dacă n-ar exista câteva probleme.

Dacă te apuci să faci o serie de calcule pe marginea noilor bilete unice de transport, îți vei da seama că nu ieși în câștig prea mult, ba chiar uneori s-ar putea să plătești chiar mai mult, doar pentru comoditatea de a avea un singur dreptunghi în portofel, în loc de două.

Metrorex arată că au intrat în circulație trei tipuri de bilete unice, utile pentru diverse situații. Tipurile și prețurile biletelor sunt următoarele:

  • bilet unic de 60 de minute – 5 lei
  • bilet cu 10 călătorii de câte 60 de minute – 34 de lei
  • abonament de o zi – 17 lei

Biletul de 60 de minute e condamnat, în principu, de faptul că transportul de suprafață este un dezastru și că ai șanse să treacă timpul până ajungi tu unde trebuie. E ușor rentabil, însă: poți face două călătorii cu metroul și una cu RATB, care te-ar costa 6,3 lei, sau poți să te dai de două ori cu autobuzul și o dată cu metroul, pentru 5,1 lei.

Nici abonamentul de o zi nu e o mare afacere, decât dacă ai de făcut multe drumuri cu metroul și cu autobuzul, iar calcule mai detaliate arată cei de la noizz.ro.

Rămâne de văzut cât de mult vor rezista pe piață noile bilete și abonamente propuse în cadrul noului parteneriat RATB – Metrorex. Cel mai probabil, nu foarte mult.

Citește și: