Tehnologia care ți-ar putea încărca bateria telefonului în câteva secunde

Tehnologia care ți-ar putea încărca bateria telefonului în câteva secunde

Cu toate că tehnologia avansează destul de repede, bateriile rămân, în continuare, în urmă, datorită capacității și timpilor de încărcare.

Chiar și dacă folosești un telefon cu încărcare rapidă, tot trebuie să petreci câteva zeci de minute cu el la încărcat pentru a te bucura de o baterie plină, însă lucrurile s-ar putea schimba. O echipă de la University of Waterloo vrea să transforme procesul de încărcare, dezvoltând un nou tip de baterie specializată.

Cu ajutorul nanotehnologiei, cercetătorii spun că au reușit să îmbunătățească semnificativ proprietățile supercondensatorilor.

Designul echipei reușește să dubleze cantitatea de energie electrică pe care dispozitivele cu încărcare rapidă o pot conține. În teorie, aceste baterii vor putea fi folosite pentru orice dispozitiv electronic, fie că vorbim de telefoane și laptopuri sau mașini electrice și lasere.

Supercondensatorii sunt văzuți ca o alternativă promițătoare și mai ales, prietenoasă cu mediul, în comparație cu bateriile clasice, venind cu beneficii precum încărcarea mai rapidă decât a acumulatorilor obișnuiți, dar și siguranță și fiabilitate sporite.

Cu toate acestea, supercondensatorii disponibili în prezent sunt capabili să stocheze destul de puțină energie, reușind să ajungă la o capacitate de aproximativ 10% din capacitatea normală a unei baterii reîncărcabile clasice.

Soluția cercetătorilor din Ontario a fost să folosească o soluție salină cu care să acopere straturi de grafen care au o grosime de doar câțiva atomi.

”Am reușit să atingem valori record în ceea ce privește capacitatea de stocare de energie a supercondensatorilor”, spune Michael Pope, profesor de inginerie chimică și conducător al studiului. ”Cu cât vom reuși să sporim densitatea, cu atât vom putea să înlocuim mai multe baterii clasice”, mai adaugă acesta. Cercetătorul crede că dacă bateriile bazate pe supercondensatori beneficiază de marketingul potrivit, acestea vor ajunge mult mai curând pe piață.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: