Avioanele electrice vor deveni în curând o realitate

Avioanele electrice vor deveni în curând o realitate

Deși deja avem de a face cu mașini, biciclete și motociclete electrice, o companie de startup își propune să ne facă cunoștință cu avioanele electrice.

Gazul este unul dintre elementele cele mai costisitoare pentru o companie de aviație. Cel mai simplu mod prin care aceste costuri pot fi reduse este prin eliminarea în totalitate a vehiculelor care se folosesc de gaz pentru a funcționa. Ca urmare, producătorul Wright Electric a construit un avion comercial de pasageri care are la bază baterii și care poate realiza zboruri de până la 480 de kilometri, conform Tech Crunch.

Deși pare puțin, aceleași surse ne informează că aceste călătorii scurte reprezintă cam 30% din totalul de zboruri și compun o piață de 26 de miliarde de dolari. Acest lucru ne arată că investirea în această sferă de activitate nu este o pierdere de vreme.

Compania care a venit cu ideea conceperii avioanelor electrice susține că va propune o construcție pentru 150 de pasageri. Mai mult aceasta își prezintă ideea la un congres prestigios de startup-uri din SUA pentru a atrage atenția unor posibili investitori. Drept urmare, WE încheie un parteneriat cu o companie de aviație engleză care va ajuta la designul vehiculului. În plus, programul celor de le Wired Electric pare să aibă un avantaj major și asta pentru că a colaborat cu NASA pentru a investiga fezabilitatea ideii avioanelor electrice.

Planul pentru conceperea avioanelor electrice depinde foarte mult de progresul tehnologiei electrice. Până în momentul în care bateriile vor deveni mult mai bune și mai puternice, probabil că producătorii se vor mulțumi cu un sistem hibrid . Asta înseamnă că tehnologia pe bază de gaz va fi încă necesară pentru zborurile pe distanțe lungi, dar avioanele electrice ideale pentru parcurgerea distanțelor scurte ar putea ieftini costurile pe aceste rute, dar au și un avantaj pentru că sunt mai prietenoase pentru mediu.