Automobilele pe bază de hidrogen vor rivaliza cu cele electrice

Automobilele pe bază de hidrogen vor rivaliza cu cele electrice

În timp ce mulți producători de automobile explorează tehnologia pe bază de hidrogen, costurile de dezvoltare vor scădea considerabil și infrastructura va fi îmbunătățită. Ca urmare a acestui fapt, vehiculele pe bază de energie alternativă vor avea un preț de cumpărare mai accesibil.

Aparent, Kia se va folosi de o platformă de dimensiuni mari pentru a adăposti combustia internă, motopropulsoarele care funcționează cu combustibil pe bază de hidrogen și motorul electric. După cum afirmă și membrii companiei de autovehicule, nu este încă decis care va fi forma și aspectul mașinii create, dar ceea ce se știe deja este că producătorii se vor folosi de modele dedicate, și nu de un vehicul donator care există deja în colecție, conform Digital Trends.

Noul rezervor pentru combustibilul pe bază de hidrogen va fi cu 15% mai compact, decât cel actual, lucru care va îmbunătăți performanța modelului cu 10%. Conform acelorași surse, vehiculul va putea parcurge o distanță de aproximativ 800 de kilometri și viteza maximă pe care ar putea-o atinge este de 168km/h.

Înainte de a te grăbi să achiziționezi noul model lansat, denumit Stinger GT, producătorii au susținut că ceea ce a contat cel mai mult în construirea acestui automobil au fost performanțele sale, motiv pentru care cel mai probabil acesta nu va avea la bază tehnologia pe bază de hidrogen. Cu toate acestea, noua generație de vehicule pe care compania vrea să le lanseze în viitorul apropiat ar putea avea arhitectura potrivită pentru noile planuri. Dacă tehnologia pe bază de hidrogen se va dovedi a fi un succes, cel mai probabil Kia o va implementa mai multor modele pe care le deține.

Utilizarea acestei opțiuni ar putea reprezenta cea mai bună cale prin care compania va putea contribui la reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2). Iar complementată de noi tipuri de motoare și de modelele hibrid, Kia ar putea deține una dintre cele mai curate colecții de automobile în doar patru ani de zile.