Autobuzul pe sub care puteai circula cu mașina s-a dovedit a fi o înșelătorie

Autobuzul pe sub care puteai circula cu mașina s-a dovedit a fi o înșelătorie

În urmă cu ceva timp, chinezii dezvăluiau autobuzul pe șine, pe sub care puteai circula cu mașina fără probleme și care urma să rezolve probleme de trafic.

Acesta a fost un experiment destul de interesant, fiind creată o șină de 300 de metri lungime, pe care autobuzul să poată circula în timp ce mașinile treceau pe sub el. Din păcate, acest loc a fost lăsat în paragină pe fondul unor ”probleme financiare”, dar și din cauza unor alte evenimente care au ridicat suspiciuni.

Până acum, lucrurile au fost lăsate în ceață, dar acum situația este oficială: autoritățile chineze sunt de părere că tot proiectul a fost doar o înșelătorie, astfel că au început investigațiile și arestările.

Ieri, 3 iulie, poliția din Beijing a anunțat că a început o investigație care vizează strângerea de fonduri ilegală de către cei care au lucrat la proiectul Transit Elevated Bus. Aproximativ 30 de persoane sunt vizate de anchetă, acestea având legături cu platforma de strângere a fondurilor Huaying Kailai. Autoritățile încearcă acum să recupereze fondurile strânse.

Conform publicației Southern Metropolis Daily, 72 de investitori au depus plângeri împotriva companiei, care a strâns 1,3 miliarde de dolari până în octombrie 2016, la două luni distanță de momentul în care autobuzul a fost dezvăluit în orașul-port Qinghuangdao, scrie engadget.com.

Suspiciunile au apărut încă de la finele anului trecut. Compania Autek, care s-a ocupat de design, încă avea de primit milioane de dolari pentru munca depusă la concept, în timp ce șinele au rămas la locul lor și după 31 august 2016, când acestea trebuiau strânse în urma testului public. În urmă cu o săptămână, autoritățile locale au decis să elimine din proprie inițiativă șinele, iar autobuzul a fost mutat într-un garaj din zonă. Astfel, se pare că visul unui asemenea autobuz care să rezolve problema traficului a luat sfârșit.