Cea mai nouă teorie a conspirației pune Atlantida în oceanul Pacific

Cea mai nouă teorie a conspirației pune Atlantida în oceanul Pacific

Noile imagini ale unui oraș antic, din mijlocul Oceanului Pacific, au dat naștere unor teorii cu privire la insula fictivă Atlantida. Ea ar exista.

Noile progrese tehnologice ajută arheologii să exploreze pe deplin orașul Nan Madol, aflat în ruină de altfel, cu tot cu minunile sale structurale. Ultimul episod din ”Science Channel’s What on Earth?” arată noi imagini prin satelit ale locului construit pe o lagună. Deoarece orașul este separat de canalele de maree și este protejat de ocean cu 12 pereți marini, Nan Madol este considerat ”Veneția Pacificului”.

Mark McCoy, cel care a condus echipa de cercetări, a declarat că Nan Madol reprezintă prima referință istorică a Pacificului. ”A fost sediul puterii politice, locul celor mai importante ritualuri religioase și locul în care foștii conducători ai insulei au fost înmormântați”, spune McCoy.

Câteva secol a durat ca structurile de piatră să creeze cele 92 de insule artificiale într-o lagună de pe coasta insulei Pohnpei. Nan Madol a fost capitala misteriosului popor Saudeleur până în 1628 și încă este considerat o minune a ingineriei.

Numele de Nan Madol face referire la canalele de maree care străbat ruinele, el însemnând ”spații între”. Clădirile care alcătuiesc Nan Madol încorporează aproximativ 750.000 de tone de rocă. Saudeliștii erau nevoiți să care 1.850 de tone în fiecare an, în ciuda populației de numai 30.000 de oameni, fără acces la scripeți sau pârghii. Orașul a fost descoperit în 1928.

[readmore]

Atlantida este numele unei insule legendare menționate pentru prima dată în două dialoguri ale lui Platon, Timaios și Critias. Atlantida a apărut în urmă cu milioane de ani, cu Lemuria, un alt continent care se întindea pe actuala zonă a oceanului Pacific și a Oceanului Indian, și pe o parte a Africii și Europei de astăzi.

Sursa: Sci-News
Etichete: