19 iun. 2017 | 15:20

Atari intră din nou în piața de hardware cu o consolă modernă

VIDEO ACTUALITATE

Nu auzim des de cei de la Atari, dar, în funcție de vârsta pe care o aveți, este puțin probabil să nu fi avut o astfel de consolă în copilărie.

Cu mult înainte de primul PlayStation sau Xbox, cei de la Atari reușeau să facă valuri la nivel global cu o serie de console fascinante prin simplitate. În urmă cu 30 de ani, acestea erau mai ieftine decât un calculator dedicat și erau compatibile cu cea mai stufoasă colecție de jocuri. Nu aveai nevoie decât de un TV și eventual un al doilea controller, în situația în care vroiai să intri într-o competiție cu prietenii.

Între timp, compania și-a păstrat în portofoliu câteva francize populare de jocuri și a lansat deseori titluri noi pentru console și PC-uri. Ce nu a mai făcut însă este să lanseze o nouă consolă. Într-o piață dominată de PlayStation, Xbox și noul Nintendo Switch, în cadrul E3 2017, a fost publicat teaserul video de mai sus. Acesta include mai multe referințe către un hardware Atari, iar câteva detalii despre viitorul proiect au fost confirmate de CEO-ul Fred Chesnais.

În mod oficial, Ataribox va fi cea mai nouă consolă Atari după o pauză de aproximativ 30 de ani. Dispozitivul de gaming are mari șanse să fie compatibil cu vechile titluri, deși nu se știe dacă acelea vor veni preinstalate pe aparat sau veți fi nevoiți să puneți mâne pe cartușe originale. Chesnais a insistat foarte mult în cadrul interviurilor acordate la E3 pentru faptul că se lucrează de câțiva ani la consola Atari și nu ar trebui să mai dureze foarte mult până va ajunge în mâinile doritorilor. Ca un detaliu de design, consola va include pe una din părți un panou plasticos cu textură lemnoasă, pentru a-ți aminti de farmecul retro al acestor detalii.

La capitolul hardware, consola se pare că va similară cu un PC. Această afirmație s-ar putea traduce prin faptul că va folosi la interior o arhitectură X86, aceeași prezentă în Xbox One și PlayStation 4. Nu știm când va ajunge exact pe piață sau care va fi prețul ei de achiziție.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele