ASUS ZenScreen este un monitor care își ia tot ce-i trebuie dintr-un USB

ASUS ZenScreen este un monitor care își ia tot ce-i trebuie dintr-un USB

Nu auzim foarte des de monitoare USB, dar noul ASUS ZenScreen ar putea fi partenerul ideal pentru utilizatorii de laptopuri amatori de productivitate în deplasare.

În acest zile, are loc în Taipei cel mai important târg tehnologic anual de pe teritoriul Asiei. La Computex 2017, un număr important de companii din tech și-au făcut simțită prezența cu o varietate foarte mare de noutăți. În această categorie a intrat și ASUS ZenScreen ilustrat în imaginile alăturate. După ce taiwanezii ne-au impresionat ieri cu o serie de laptopuri noi destinate unui număr mare de scenarii de utilizare, astăzi, au venit practic la înaintare cu complementul perfect pentru acele sisteme.

Monitorul USB ASUS ZenScreen are numele de cod MB16AC și este cel mai portabil panou de 15,6 inci. Ecranul folosit este de tip IPS pentru unghiuri de vizibilitate impecabile, iar rezoluția nativă este Full HD 1080p. Pentru ca pachetul să fie și mai atrăgător, marginile sunt de doar 6,6 milimetri pe trei dintre cele patru laturi. Excepția este rama inferioară care este un pic mai lată pentru a găzdui partea de electronică și controalele. Partea bună este că rezultatul final este un design atrăgător prin simplitate ce poate fi luat cu ușurință în deplasare.

Pentru interacțiunea cu meniul noului ASUS ZenScreen trebuie să folosiți butoanele de pe rama inferioară a panoului. În privința unghiurilor de utilizare, un grad sporit de flexibilitatea îl oferă o husă similară cu smart case-ul tabletelor Apple. Alternativa constă într-un pix inclus în pachet ce se poate strecura în colțul din dreapta jos pentru a-i crea un al treilea punct de sprijin. Merită reținut că pixul cu pricina nu funcționează ca stylus pentru că nu vorbim de un panou sensibil la atingere. Singurul element de conectivitate al noului gadget este un singur port USB-C prin intermediul căruia se alimentează cu energie electrică și primește semnal video.

Prețul pentru noul ASUS ZenScreen este de 220 de euro și ar trebui să poată fi achiziționat în următoarele săptămâni. În prima etapă se va comercializa doar în Taiwan.

asus-zenscreen