Apple refuză să despăgubească căștile Beats explozive

Apple refuză să despăgubească căștile Beats explozive

După ce o pereche de căști Beats i-au explodat pe urechi unei tinere ce zbura cu avionul, aceasta se pare că nu va primi vreo despăgubire.

În urmă cu câteva luni, detaliam cazul unei tinere ce a avut o experiență șocantă în timpul unui zbor. Acesteia i-au explodat o pereche de căști Beats în timp ce le purta, provocându-i arsuri destul de grave pe față, pe păr, pe urechi și nu numai. Momentul a fost unul destul de dificil, atât pentru ea, cât și pentru persoanele care se aflau alături de ea în avion. Evenimentul ar fi putut fi și mai grav dacă un însoțitor de zbor nu era suficient de rapid în a stinge incendiul.

Deși la momentul respectiv nu se cunoștea acest detaliu, ulterior a ieșit la iveală că era vorba de o pereche de căști Beats Studio. În contextul în care brandul Beats este deținut de Apple, tânăra a sperat că va fi despăgubită pentru pagubele materiale și pentru experiența teribilă de către gigantul din Cupertino.

În urma unei investigații interne a celor de la Apple, concluzia a fost una destul de tristă. Oficialii companiei americane refuză să despăgubească posesoarea căștilor pentru simplul motiv că bateriile au fost responsabile de eveniment, iar acelea nu erau produse de Beats sau Apple. În contextul în care este vorba despre o pereche de căști care nu funcționează fără baterii AAA și nici nu există o referință clară vizavi de tipul bateriilor ce ar trebui utilizate, tânăra nu se dă bătută. ,,Căștile nu funcționează fără baterii și nicăieri pe căști sau pe cutie nu se menționează ce brand de baterii ar trebui folosite.” Din câte se pare, căștile au fost cumpărate dintr-un Duty Free în 2014, în timp ce bateriile folosite în acel caz particular au fost achiziționate din Australia.

Tânără și-a exprimat dezamăgirea profundă față de decizia celor de la Apple, deși s-ar putea ca adevărul să fie undeva la mijloc și să nu câștige nimic.

Citește și: