Apple dă în judecată Qualcomm și așa începe un nou scandal gigant

Apple dă în judecată Qualcomm și așa începe un nou scandal gigant

După aproape un deceniu de procese și tratative între Apple și Samsung pe marginea unor brevete, gigantul din Cupertino a dat în judecată Qualcomm.

Este vorba de genul de proces care se va încheia peste câțiva ani. Cu toate acestea, nu este ca și cum Apple și Qualcomm nu au resursele financiare pentru a susține un proces pe termen lung. După ce Qualcomm a dat în judecată Apple pentru încălcarea termenilor unei înțelegeri, Apple a dat la rândul ei în judecată compania americană pe motiv că două dintre SoC-urile sale Snapdragon încalcă brevetele dezvoltate în Cupertino.

Subiectul procesului constă într-un număr de opt brevete ce au fost utilizate la realizarea procesoarelor Snapdragon 800 și Snapdragon 820. Din câte se pare, majoritatea brevetelor vizate în proces au legătură cu algoritmi ai managementului de energie. A fost foarte important pentru oficialii Apple să menționeze că tehnologiile vizate în acest proces preced datele relevante pentru procesul intentat anterior de Qualcomm. Apple speră să obțină din aceste manifestări în tribunal pagube în valoare de o sumă care nu a fost făcută publică.

Cel mai probabil, procesul intentat de Apple este de fapt doar o monedă de negociere. Având în vedere că au fost inițiate plângeri în tribunal din ambele părți, sunt șanse foarte mari ca întreaga dezbatere să se încheie la masa tratativelor. Este de asemenea relevant de avut în vededere că procesoarele care fac obiectul acestui caz nu mai sunt neapărat de actualitate și, deși se află în continuare în oferta Qualcomm, interzicerea comercializării lor nu ar reprezenta neapărat o pagubă majoră.

Manifestarea discordiei dintre Apple și Qualcomm a început în primele luni ale acestui an, când gigantul din Cupertino a inițiat un proces pentru taxe de licențiere exagerate practicate de liderul global din piața SoC-urilor pentru mobile. Qualcomm a răspuns la momentul respectiv cu un o proces ce viza brevete utilizate în iPhone-urile și iPad-urile companiei. Deși este aproape imposibil să-ți dai seama cine va câștiga în această competiție, Qualcomm are o imagine publică mai pătată decât Apple din cauza unui număr important de procese intentate împotriva sa de diverse companii din cauza unui comportament anti-competitiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: