Achiziția Qualcomm ar putea fi cea mai mare din tech: 100 miliarde dolari

Achiziția Qualcomm ar putea fi cea mai mare din tech: 100 miliarde dolari

Momentan nu a fost confirmată oficială, dar mai multe surse au afirmat că Broadcom se pregătește să cumpere Qualcomm cu o sumă astronomică.

Majoritea smartphone-urilor de pe piață folosesc chipseturi create de Qualcomm. Mai mult decât atât, până la finele acestui an, vom vedea ultraportabile cu Windows 10 ce vor folosi SoC-uri ale aceleeași companii. Din acest motiv, valoarea gigantului tehnologic american a crescut foarte mult în ultimii ani.

Ar putea fi cea mai mare achiziție realizată vreodată în Silicon Valley. Conform celor de la Bloomberg, compania Broadcom se află în tratative cu mai mulți analiști și investitori pentru a lua o decizie pe marginea cumpărării Qualcomm. Suma vehiculată este de aproximativ 100 de miliarde de dolari. În practică, va fi vorba de o combinație de numerar și acțiuni. Acestea din urmă vor fi valorificate la 70 de dolari bucata.

Este greu de apreciat momentul exact în care se va materializa acest proiect, dar va fi interesant de văzut în ce fel va fi influențată evoluția pieței globale de procesoare după acest eveniment. Acționarii Qualcomm sunt foarte încântați de perspectiva achiziției, acesta fiind și motivul pentru care valoarea acțiunilor tranzacționate la bursă a crescut cu 14% la scurt timp după aflarea veștii. Respectiva evoluție conferă un volum suplimentar de încredere în speculațiile publicate de Bloomberg. Nu de alta, dar vorbim de cea mai mare schimbare a prețului unei acțiuni Qualcomm în aproape zece ani.

Oferta oficială ar trebui să fie făcută publică de către Qualcomm în următoarele zile. Până la momentul respectiv însă, nu este încă exclus ca întregul scenariu să se dovedească a fi fals. Concluzia discuțiilor dintre oficialii Broadcom și câțiva analiști ar putea fi negativă, iar posibilitatea unei achiziții ar putea să nu se mai materializeze niciodată.

Qualcomm se află în mai multe procese cu Apple, intentate de ambele părți. Având în vedere că Broadcom este un furnizor mai vechi al Apple, schimbarea direcțiunii Qualcomm ar putea grăbi atingerea unei înțelegeri în afara tribunalului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: