Apple ar putea lucra la un nou procesor pentru Mac, care să lucreze în tandem cu cele Intel

Apple ar putea lucra la un nou procesor pentru Mac, care să lucreze în tandem cu cele Intel

Se zvonește că Apple ar lucra la un nou procesor pe care să îl includă, alături de cele produse de Intel, în noua generație de laptopuri MacBook Pro și care ar putea prelua mai multe funcții de pe umerii CPU-ului. 

Cu toate că procesoarele Intel au stat la baza laptopurilor Mac pentru mai mult de un deceniu, compania s-a bucurat de succes prin construirea propriei serii de procesoare care sunt folosite pentru iPhone și iPad. Cu toate că Apple nu vrea să renunțe prea curând la Intel, Engadget ne informează că aceștia vor încerca măcar să testeze apele și să vadă cum va funcționa laptopul cu un astfel de procesor la bază.

Se zvonește că Apple s-a pus pe construirea unui cip care are la bază tehnologia ARM și care s-ar dovedi mai eficient ca Intel-ul. Astfel, dacă în prezent funcția ”Power Nap” se dovedește a fi foarte utilă pentru că permite ca update-urile pentru software și aplicații să se realizeze în timp ce calculatorul este închis, noul chipset ar putea să se dovedească mult mai bun pentru că va consuma mai puțină energie. În acest context, Apple ar putea extinde capacitățile funcției ”Power Nap”.

Cel mai probabil, construirea unui chipset propriu poate fi un nou pas al companiei de a crește performanța calculatoarelor Mac, pas care ar putea culmina cu eliminarea totală a chipset-urilor Intel. Cu toate că zvonurile resping o asemenea afirmație, nu putem să nu ne întrebăm de ce ar investi compania o sumă de bani imensă în dezvoltarea propriului procesor dacă nu ar avea de gând să îl implementeze în calculatoarele pe care le comercializează.

Ar trebui să menționăm că acest nou chipset, la care Apple lucrează în prezent, nu ar fi primul care ar ajunge să facă parte dintr-un Mac. Această onoare i s-ar cuveni lui T1, un procesor care are la bază arhitectură ARM, și care și-a făcut prezența în noul MacBook Pro, începând cu toamna trecută.

Apple a păstrat tăcerea cu privire la dezvoltarea unui nou cip, dar se zvonește că următorul MacBook Pro ar putea avea în componență un nou procesor T2 cu aceeași arhitectură ARM. Acesta nu ar detrona Intel-ul, dar ar putea prelua o serie de sarcini de pe umerii acestuia.

Etichete: