Aplicațiile de iPhone și iPad vor ajunge în curând pe macOS

Aplicațiile de iPhone și iPad vor ajunge în curând pe macOS

Aplicațiile de iPhone și iPad sunt unele dintre cele mai atrăgătoare și optimizate de pe mapamond, iar în curând vor fi disponibile pentru posesorii de Mac.

Mac AppStore, la fel ca Windows Store are foarte multe probleme vizavi de calitatea conținutului. Pentru că lipsesc aplicații importante din amândouă, foarte mulți speculanți și-au creat programe contra cost ce includ în titlu denumiri precum Chrome, Firefox, Word, Excel sau Microsoft Office. Astfel, cineva ajunge să se îmbogățească pentru că Microsoft nu coleaborează cum trebuie cu Google sau din cauza faptului că Apple nu a reușit să convingă gigantul din Redmond să ofere suita sa de programe de birou. Nu există aceleași probleme în AppStore-ul de iOS accesibil posesorilor de iPhone, iPad sau iPod Touch.

Conform celor de la Bloomberg, în 2018, gignatul din Cupertino va oferi dezvoltatorilor opțiunea să creeze o singură aplicație care să ajungă atât în AppStore-ul de iOS, cât și în Mac AppStore. Conform unor surse apropiate de companie, o singură aplicație va fi optimizată pentru a răspunde la fel de bine la interacțiunea cu mouse-ul, cu un touchpad sau cu un ecran sensibil la atingere. Ține doar de tine ce dispozitiv ții în mână.

Dacă nu era evident, la ora actuală, aplicațiile sunt dezvoltate separat pentru fiecare dispozitiv Apple în parte. În cazul în care zvonurile detaliate mai sus se vor materializa, dezvoltatorii amatorii de dispozitive create în Cupertino vor avea o viață mult mai ușoară când vine vorba de creat aplicații cross-platform. Momentan, când un creator de programe are opțiunea să aleagă între crearea unei aplicații pentru mobil sau desktop, întodeauna își va dedica resursele pentru o versiune de smartphone. Dacă această alegere nu va mai exista, în mod previzil, vei crea programe care rulează pe mai multe platforme dintr-un foc, în speranța că vor fi monetizate simultan din mai multe direcții.

Până când această schimbare radicală de viziune va fi implementată însă, mai avem mult de așteptat. Conform speculațiilor, ar trebui să fie anunțată în vară la WWDC 2018, iar utilizatorii obișnuiți vor putea profita de ea în toamna anului viitor, odată cu noile versiuni majore de iOS și macOS. Există și posibilitatea ca cei de la Apple să se răzgândească între timp, dar sperăm să nu fie cazul.

Citește și: