Aplicatii mobile romanesti pentru iOS si Android

Aplicatii mobile romanesti pentru iOS si Android

Cu acest articol incepem un nou segment saptamanal de aplicatii pentru iOS si Android. Internetul este plin de topuri de aplicatii mobile pe diferite categorii. Atat App Store-ul celor de la Apple cat si Google Play au pe prima pagina a magazinelor virtuale topuri de aplicatii gratuite sau contra cost.  Diferenta dintre acele topuri si ceea ce incercam sa facem aici este ca vom atrage atentia exclusiv asupra aplicatiilor romanesti.

romanian-apps-intro

Avand in vedere ca rarerori gasesti o aplicatie care sa-ti ofere informatii localizate, ne-am decis sa facem in fiecare saptamana o lista cu 5 aplicatii, preferabil atat de iOS cat si de Android destinate in special romanilor. Am mai facut in luna martie un top de aplicatii romanesti de iOS si in aprilie un top de aplicatii romanesti pentru Android si au fost bine primite de catre cititori.

Pentru o perioada vom incerca sa atragem atentia exclusiv asupra aplicatiilor gratuite. Desi multe dintre ele vin cu reclame si un sistem de achizitie in-app pentru a scapa de respectivele distractii, ramane la latitudinea voastra daca veti fi sau nu dispusi sa faceti respectiva investitie. In plus, este o surpriza placuta sa vezi multe aplicatii de calitate, create cu atentie, care pot fi instalate fara nici un fel de probleme sau costuri ascunse.

Codul civil si de procedura civila

Codul Civil si Codul de procedura penala

Apple App Store

Ai fi tentat sa crezi ca aceasta aplicatie este destinata exclusiv avocatilor si celor care lucreaza in sistemul judiciar. Te-ai insela. Realitatea este ca vorbim de o aplicatie utila, care functioneaza offline si care ofera acces gratuit la o versiune actualizata a Codului Civil al Romaniei si a Codului de Procedura Civila. Lasand la o parte volumul exhaustiv de informatii legate de drepturile voastre de cetateni din aplicatie, trebuie laudate si cateva elemente de interfata. Aplicatie va permite sa creati notite pe text, sa cautati intr-un mod precis ceea ce va intereseaza, sa puneti semne de carte si chiar sa imprimati sau sa trimiteti pe email sectiuni care va sunt de interes. In plus, cu ajutorul unor butoane dedicate puteti sari cu usurinta de la un tip de informatie la alta. Informatiile cuprinse in aplicatie cuprind toate schimbarile din C.C. si C.P.C. pana la data de 20.04.2012.

CashControl

CashControl

Apple App Store

Google Play

Creata pentru a te ajuta sa tii o evidenta mult mai buna asupra cheltuielilor tale de orice fel, aplicatia CashControl este de fapt o interfata pentru www.cashcontrol.ro. Acesta din urma este si site-ul pe care va puteti crea un cont gratuit sau contra unui abonament lunar pentru a beneficia de functionalitatea programului de iOS sau Android. Interfata este prietenoasa, va permite sa va definiti venituri, cheltuieli sau sa faceti transferuri dintr-un buget in altul. Exista cheltuieli predefinite pentru cele mai comune activitati iar daca vreti sa va definiti unele noi sunt suficiente cateva atingeri. O particularitate interesanta a acestui program este lipsa de modalitati de a va introduce diverse numere de card sau conturi in aplicatie. Aceasta decizie a fost luata probabil din simplul motiv ca acest program este gandit pentru altceva. CashControl te ajuta sa tii un istoric al sumelor de bani care iti intra in buzunar, sa vezi exact pe ce i-ai dat acum o luna, doua sau trei, pentru ca dupa o lunga perioada de utilizare sa devina o unealta prin intermediul careia sa vezi unde gresesti. De cele mai multe ori doar o unealta de genul acesta te va ajuta sa vezi unde se duc de fapt banii din buzunar.

Cinemagia Mobile

Cinemagia Mobile

Apple App Store

Google Play

Aplicatia Cinemagia este de departe cea mai buna metoda de a afla stiri din industria cinematografica sau informatii despre ce filme ruleaza la cinema sau la TV. Puteti vedea trailere de calitate, puteti face rezervari la cinema iar de ceva timp va puteti cumpara si bilete, fie si doar la cateva cinematografe din Bucuresti. Programul TV este foarte bine pus la punct iar prin intermediul unei sectiuni intitulate ,,Timpul Liber” va puteti informa in legatura cu activitatile socio-culturale din oras. Tot prin intermediul Cinemagia Mobile puteti cumpara bilete la concerte sau alte tipuri de evenimente. Daca vreti sa profitati la maxim de functionalitatea aplicatii va puteti defini alerte din programul TV pentru ca aplicatia sa va anunte in momentul in care incepe emisiunea sau serialul preferat. Daca sunteti un fan al listelor, fiecare film despre care cititi informatii poate fi adaugat in Filme vazute, Filme de vazut sau Filme Votate. In plus, aplicatia genereaza automat o lista cu filme vizitate recent.

Okazii.ro

Okazii

Apple App Store

Dupa multe insistente din partea utilizatorilor cel mai mare portal de cumparaturi din Romania, Okazii.ro, primeste o aplicatie de iPhone. Aplicatia va ofera acces prin intermediul unei interfete optimizate la toate produsele de pe site. Dupa spusele dezvoltatorilor este vorba de aproximativ 2 milioane de produse. Aplicatia functioneaza perfect si fara sa va autentificati, dar daca va folositi numele de utilizator si parola personala veti avea acces la un istoric de vizualizare si veti putea trimite mesaje vanzatorilor. Nu lipseste nici functia de achizitie, similara cu cea de pe site, sau posibilitatea de a va citi mesajele primite de la Okazii sau de la alti utilizatori. Va puteti defini liste cu produse favorite, cautari favorite sau vanzatori preferati. Daca sunteti vanator de chilipiruri, sectiunea promotii va ajuta sa vedeti produsele promovate de utilizatori cat si produsele aflate la reducere intr-o anumita zi.Una peste alta, aplicatia arata foarte bine si raspunde foarte bine la comenzi. Singurul element pe care il am de criticat este butonul cu aparatul foto, marcat Best price? Desi ar trebui sa caute produse pe okazii dupa o anumita poza, pentru mine nu a functionat niciodata.

Skyscanner

Skyscanner

Apple App Store

Google Play

Aplicatiile pentru oferte legate de bilete de avion sunt departe de a fi putine. In limba romana insa, din experienta mea nici una nu face o treaba mai buna decat Skyscanner. Conectata la un portal international, aplicatia va ofera cele mai bune preturi cu o viteza remarcabila, pentru ca la pasul urmator sa va ofere posibilitatea de a va face rezervarea chiar pe site-ul companiei ce opereaza zborul. Tot Skyscanner va afiseaza zboruri catre diverse destinatii intr-o perioada definita de voi sau zboruri catre aceeasi destinatie in perioade de timp diferite. Preturile la bilete sunt exprimate in lei si contin toate taxele iar printre optiunile de zbor se afla atat solutii low cost cat si economy sau business class. Rezultatele la fiecare cautare pot fi salvate iar daca va incanta cu ceva puteti partaja o pagina de informatii precum cea din dreapta pe email sau Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: