YouTube Go este soluția ideală pentru a salva videoclipuri offline

YouTube Go este soluția ideală pentru a salva videoclipuri offline

YouTube Go este o alternativă pentru cei ce au conexiuni la internet slab,e dar care vor să se bucure de videoclipuri și melodii fără probleme.

Încă din 2016, Google a anunțat că va introduce o versiune foarte standard a YouTube, îndeosebi pentru utilizatorii din India, ce folosesc conexiuni 2G. Acum, aplicația este disponibilă în Google Play și poate fi găsită aici, oferind o interfață destul de simplă, dar și posibilitatea de a descărca videoclipuri pe dispozitiv.

YouTube Go oferă posibilitatea de preview a videoclipurilor, pentru a vizualiza segmente din acesta înainte de descărcare. De asemenea, există posibilitatea de a alege rezoluția la care să fie descărcate videoclipurile, fiind disponibile opțiunile basic (240p) și standard (360p).

Există opțiunea de salvare a videoclipurilor în memoria internă sau pe cardul de memorie al telefonului, videoclipurile salvate putând fie share-uite prin intermediul Wi-Fi Direct. Aplicația vine și cu dezavantaje, având în vedere că nu oferă o listă a canalelor la care utilizatorul este abonat, pagina principală afișând videoclipurile care sunt ”trending” în regiunea în care te afli, arată androidcentral.com.

Momentan, aplicația este disponibilă pentru India și este oferită în 8 dialecte locale. Înscrierea în YouTube Go se face folosind un număr de telefon, iar dacă Google descoperă un cont asociat acestui număr, atunci utilizatorul se poate loga direct cu contul de mail.

Per total, aplicația este destul de simplistă în ceea ce privește funcțiile disponibile, dar se mișcă foarte bine. Nu este creată pentru dispozitivele high-end, având în vedere piața căreia i se adresează în principal. Chiar și aplicația în sine este destul de mică, pachetul de instalare având 8MB, aplicația ocupând 33MB pe telefon.

Eforturile pe care Google le face pentru a ajunge la miliardul de utilizatori din India s-au dovedit pozitive, până acum. Rămâne de văzut în ce mod va deveni aplicația disponibilă și în alte părți ale lumii unde conexiunile la internet nu sunt cele mai bune.

Citește și: