Cel mai nou update pentru Google Chrome are grijă de procesorul tău

Cel mai nou update pentru Google Chrome are grijă de procesorul tău

Google Chrome a ajuns recent la versiunea 57, iar cel mai nou update al browserului vine cu o serie de modificări importante, care asigură o experiență mai fluentă.

Cea mai importantă noutate din cadrul noului browser este faptul că taburile pe care le ai deschise în fundal nu vor mai putea folosi resurse nelimitate, ajungând să îți blocheze calculatorul. Astfel, timer-ele JavaScript vor primi un delay dacă un tab consumă mai mult de 1% din puterea unui nucleu al procesorului. De asemenea, timer-ele de acest fel sunt suspendate automat pe dispozitivele mobile, după cinci minute.

Aceste etape, de întârziere și suspendare, sunt ideale pentru a reduce consumul de resurse de către browser. De asemenea, laptopurile, tabletele și smartphone-urile vor beneficia și de o durată de viață a bateriei mai ridicată.

Timer-ele JavaScript sunt exact ceea ce credeți că sunt. Acestea reprezintă o funcție importantă pe internet, mai ales în cazul site-urilor care oferă conținut în timp real. Site-uri precum YouTube, Facebook sau Gmail se bazează pe astfel de funcții pentru a oferi update-uri constante utilizatorilor, arată bleepingcomputer.com.

Google arată că, în majoritatea cazurilor, dezvoltatorii au abuzat de aceste timere, care continuă să fie active și când un utilizator părăsește tabul în care operează o astfel de funcție. Compania spune că, prin îmbunătățirile de acest fel aduse browserului, utilizatorii vor avea parte de o experiență mai bună de utilizare, cu până la 25% mai puține taburi încărcate fiind prezente în Google Chrome.

Această metodă de decongestionare nu se aplică taburilor în care asculți o melodie, sau care sunt necesare pentru stabilirea de conexiuni constante, de tipul WebSockets sauWebRTC, printre altele.