Americanii vor să cucerească și Marte, după ce au fost primii pe Lună

Americanii vor să cucerească și Marte, după ce au fost primii pe Lună
Nicoleta Apostol
Nicoleta Apostol
09:21 07.10.2017

Vicepreședintele Mike Pence a explicat modul în care SUA vor recâștiga primul loc în explorarea spațială, cu el la șefia National Space Council.

La începutul acestei luni, NASA a declarat că este pregătită să-și îndrepte atenția spre Marte și spre Lună, când  administrația dă „plecarea” pentru lansarea logistică. Acum trebuie să-și pună planurile în mișcare, deoarece actuala administrație tocmai a anunțat că va ajunge pe Lună, dar și mai încolo de ea.

Într-un articol publicat în The Wall Street Journal, vicepreședintele Mike Pence a explicat că a fost semnat un ordin executiv prin care el preia șefia National Space Council. „Consiliul va organiza prima sa întâlnire în aproape 25 de ani, iar, în calitate de președinte, voi transmite un mesaj simplu: America va conduce din nou plecările în spațiu”, a declarat el, citând lipsa unei viziuni coerente a politicii spațiale naționale motiv pentru care SUA a rămas în urmă, în timp ce țări ca China și Rusia avansează cu propriile lor planuri .

Pence a explicat, de asemenea, că America are nevoie disperată de noi tehnologii în spațiu, pentru a-și proteja sistemele de supraveghere, comunicare și navigare de încercările de hacking, potrivit FuturismScopul vizibil este explorarea umană. Pence crede că va începe cu Luna, dar va explora și cel mai apropiat vecin al Pământului, Marte. Aceasta nu este prima dată când Luna a avut prioritate ca prim pas către misiuni avansate mai departe în sistemul solar. În august, fostul astronaut Chris Hardfield a spus că așezarea pe Lună ar trebui să vină mai întâi, deoarece ar demonstra că putem ajunge acolo. SUA intenționează să fie prima țară care trimite oameni pe Marte.

Cu toate acestea, impulsul pentru extinderea spațiului pare să fie, mai degrabă, unul exclusiv comercial, decât unul științific. „În următorii ani, industria americană trebuie să fie prima care să mențină o prezență umană constantă pe orbita Pământului, pentru a extinde sfera economiei”, a adăugat Pence.

În timp ce NASA și-a împărtășit planurile de a ajunge pe Lună și Marte, organizația a fost considerabil absentă din anunțul vicepreședintelui. Criticii planurilor NASA de a ajunge pe Marte, ca dr. Robert Zubrin, fostul inginer Lockheed Martin astronautică și președinte al Pioneer Astronautics, au subliniat că misiunile lunare și misiunile cu orbite joase sunt concepute, mai degrabă, pentru a diversifica funcțiile misiunii sau pentru finanțarea departamentelor care nu sunt utilizate sau care nu sunt necesare, decât să ajungă la Marte.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: