Gama de procesoare AMD Ryzen 3 a fost lansată oficial în România: Preț și specificații

Gama de procesoare AMD Ryzen 3 a fost lansată oficial în România: Preț și specificații

AMD a lansat astăzi două noi modele de procesoare din gama de preț mainstream, modelele AMD Ryzen 3 1300X și AMD Ryzen 3 1200. Noile procesoare Ryzen 3 quad-core oferă performanțe atât pentru gaming cât și pentru lucrul de zi cu zi, alăturându-se seriilor de procesoare desktop mai peformante AMD Ryzen 7 și Ryzen 5. Ele funcționează pe noul socket AM4, unul care este din ce în ce mai prezent pe plăcile de bază produse în ultima vreme.

Începând de astăzi, două procesoare cu patru nuclee reale și patru virtuale, Ryzen 3, vor fi disponibile în magazine, ambele cu suport pentru infrastructura AM4. Ea este regăsită pentru întreaga serie de procesoare Ryzen. AMD Ryzen 3 1300X și Ryzen 3 1200 sunt create să ofere performanțe bune atât pentru jocurile care fac parte din calendarul anual al evenimentelor de e-sports, cât și pentru aplicațiile uzuale.

Similar procesoarelor AM4, Ryzen 3 dispune de multiplicator deblocat pentru a oferi și mai multă performanță utilizatorilor care vor dori să practice overclocking-ul. Noile Ryzen vin la prețuri destul de bune pentru ceea ce oferă și pot fi o alegere bună pentru un sistem de gaming cu buget redus.

Prețuri:
Ryzen 3 1300X: 4-core, 4-thread, 3.5 GHz / 3.7 Ghz cu Wraith Stealth cooler, $129-599 RON
Ryzen 3 1200: 4-core, 4-thread, 3.1 GHz / 3.4 Ghz cu Wraith Stealth cooler, $109 – 499 RON

Pe lângă gamele de Ryzen 3,5, și 7, AMD va lansa și o gamă specială, ultra high-end, care se va adresa profesioniștilor. Procesoarele foarte performante vor face parte din seria Ryzen Threadripper. Cel mai puternic dintre ele va dispune de un număr impresionant de 16 nuclee reale și 32 de nuclee virtuale, însă și prețurile vor fi pe măsură.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: