Amazon a început să-ți livreze comenzile folosind drone

Tocmai s-a materializat un proiect foarte vechi al Amazon. Gigantul în comerț online a făcut primele livrări de comenzi folosind drone.

Se fac deja câțiva ani de când Amazon a anunțat Prime Air. La momentul respectiv, întregul concept părea destul de futurist, având în vedere că implica drone, sisteme navigație autonome și o serie de particularități complexe de logistică. Se pare însă că, pe acest final de 2017, respectiva idee nu mai este la fel de absurdă. Partea ciudată este că, cele mai mari dificultăți au fost întâmpinate cu autorizarea dronelor pentru zbor, legislația pe marginea acestui subiect fiind din ce în ce mai restrictivă în foarte multe țări.

Pornind tocmai de la problemele cu aprobări, compania americană și-a transformat visul în realitate pentru prima oară în Regatul Unit. Din păcate pentru ei, cetățenii Statelor Unite vor mai avea de așteptat până când Amazon Prime Air va ajunge și în America de Nord.

Premiza din spatele Prime Air este cât se poate de simplă. Amazon, folosind drone, și-a propus să livreze comenzi de dimensiuni rezonabile în maxim 30 de minute. La momentul realizării clipului de mai sus, au fost livrate colete către două persoane, cu promisiunea că este doar primul pas către o rețea autonomă de distribuție bazată de drone. Singura restricție impusă de autoritățile britanice a fost ca Amazon să-și pună în aplicare rețeta în suburbii și zone rurale, unde zburătoarele nu afectează zborul avioanelor comerciale sau de agrement și nici nu interferează cu diverse echipamente radio.

La această oră, prin Amazon Prime Air, au fost livrate colete cu o greutate maximă de 2,26 kilograme. Dacă respectiva valoare este depășită, ideea de dronă iese din discuție. De asemenea, ar fi de preferat ca destinatarii coletelor să fie localizați în apropierea unui depozit special. Prima comandă, livrată pe 7 decembrie a inclus un Amazon Fire TV și o pungă de floricele, undeva în afara localității Cambridge.

Alexandru Puiu
23:56 15.12.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video