Alcatel Idol 4S, primul smartphone livrat cu un headset VR

Alcatel Idol 4S, primul smartphone livrat cu un headset VR

Competiția pe piața de telefoane atractive cu configurații de top devine din ce în ce mai acerbă, iar Alcatel Idol 4S ar putea fi cel mai bun argument pentru a migra de la un smartphone al unei companii mai populare.

În teorie, noul Alcatel Idol 4S a fost anunțat în urmă cu ceva timp cu surle și trămbițe. La momentul respectiv însă, nu se cunoșteau foarte multe detalii legate de disponibilitatea gadgetului, iar cei de la Alcatel au fost destul de secretoși. Dacă dispozitivul în cauză vă entuziasma însă teribil, e bine de știut că va putea fi achiziționat într-un timp foarte scurt.

Încercând să se alinieze la trendul actual de pasiune pentru realitatea virtuală, Alcatel a reușit să facă ceva inovativ. Deși există pe piață foarte mulți producători de telefoane care oferă contra cost kituri de realitate virtuală compatibile cu câteva dintre dispozitivele lor, noul Alcatel Idol 4S este livrat din start cu un astfel de headset. Mai mult decât atât, casca efectivă de VR pe care v-o puneți pe cap, implicit, servește ca o cutie pentru smartphone și restul accesoriilor. Inclusă este și o pereche de căști in-ear de la JBL care arată foarte bine și, aparent, se și aud mult mai bine decât multe alte perechi de căști comercializate împreună cu telefoane.

La capitolul specificații hardware, noul smartphone nu va depăși recorduri de performanță, dar va reuși fără nici un fel de emoții să nu vă dezamăgească. În definitiv, un panou QHD de 5,5 inci ar trebui să se vadă foarte bine, în timp ce combinația dintre un Snapdragon 652 și 3GB RAM ar trebui să fie suficientă în majoritatea cazurilor. Rulează Android 6.0.1, iar camera principală de 16 megapixeli are abilitatea de captura imagini panoramice la 360 de grade.

Din acest moment, este oficial faptul că începând cu 15 iulie vă veți putea alinia să faceți pre-comenzi pentru aparat. Pe perioada precomenzilor, fiecare Alcatel Idol 4S va avea un preț de 350 de dolari, urmând ca în magazine să ajungă același pachet atractiv cu 400 de dolari.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo