08 iun. 2017 | 15:00

Adidașii Apple nu sunt o glumă și se vând la licitație cu o sumă generoasă

ENTERTAINMENT
Adidașii Apple nu sunt o glumă și se vând la licitație cu o sumă generoasă

Adidașii Apple au fost subiectulor multor speculații de-a lungul anilor, chiar dacă este prima oară când auzi de ei, iar în curând se vor comercializa la licitație.

În perioada anilor `80 – `90, Apple era deja consacrată ca o companie dedicată inovațiilor din domeniul tehnologic. Tot atunci însă, într-un efort exacerbat de marketing, gigantul din Cupertino a început să producă o serie de haine, încălțăminte și accesorii cu brandul Apple. În această categorie sunt incluși și o pereche de teniși ce pot fi văzuți în întreaga lor splendoare în imaginea de mai sus.

Din multe puncte de vedere, adidașii Apple au fost un mit. Acest produs nu a fost niciodată realizat în serie sau comercializat în magazine și singurii care au avut ocazia să pună mâna pe el în stadiu de prototip au fost angajații Apple de la începutul anilor `90. De-a lungul anilor, au mai existat câteva exemplare care au ajuns online într-o formă sau alta, dar cei ilustrații mai sus sunt singurii într-o stare atât de bună.

Conform celor de la Heritage Auctions ce organizează licitația de pe eBay pe marginea subiectului, acești adidași sunt aproape noi. Licitația va fi organizată pe 11 iunie, iar prețul de start este de 15.000 de dolari, aproximativ 13.3000 euro. Cel mai probabil, valoarea finală de achiziție va gravita în jurul a 30.000 de euro, deși are mari șanse să depășească acest prag. Ca idee, adidașii Apple au un farmec special pentru colecționari mai ales datorită prezenței logoului original al companiei în format colorat.

Deși nu știe nimeni care va fi valoarea finală de achiziție a perechii de încălțăminte, va fi interesant de văzut dacă papucii vor ajunge să fie purtați sau vor fi puși într-o vitrină doar cu rolul de a fi priviți cu jind. În orice caz, trecând peste brandingul Apple, această pereche de adidași fac o treabă foarte bună în a ne aduce aminte de tendințele de modă al anilor `90, iar pentru unii potențiali cumpărători, s-ar putea să fie suficient.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele