Tesla a dezvăluit acoperișul solar ce îmbină designul cu utilitatea

Tesla a dezvăluit acoperișul solar ce îmbină designul cu utilitatea

Tesla continuă seria de inovații și se mută de la mașini, la case și clădiri de birouri, iar acoperișul solar este vedeta noilor creații ale lui Elon Musk.

Elon Musk a prezentat la Universal Studios din Los Angeles o serie de noi tehnologii menite să ajute posesorii de case sau de afaceri. Compania a creat acoperișul solar, Powerwall 2 și Powerpack 2, bateriile ce pot alimenta locuințe și clădiri de afaceri.

Musk a vorbit despre prețul noilor panouri solare, susținând că instalarea acestora costă mai puțin decât un acoperiș clasic plus costul necesar pentru electricitate. Cu toate acestea, nu a fost dezvăluit un preț clar, având în vedere că acesta va fi variabil de la o casă la alta. Firește, un preț pe metru pătrat ar fi fost util.

Tesla a montat astfel de celule, nefuncționale, pe acoperișul caselor ce apar în serialul ”Neveste Disperate” înainte de eveniment, iar nimeni nu le-a observat. Tocmai asta a fost și dorința lui Musk, ce vrea ca astfel de celule să nu schimbe modul în care arată un acoperiș.

O astfel de instalație are nevoie și de baterii pentru ca locuința să primească energie și după ce apune soarele, astfel că Tesla a introdus o nou variantă de Powerall. Cele două baterii de 14kWh (o capacitate dublă față de varianta anterioară) pot alimenta o casă cu patru dormitoare pe parcursul întregii zile. Noile baterii au și un invertor de curent electric, o diferență importantă față de versiunea anterioară. Astfel, noul Powerwall poate lucra direct cu acoperișul solar.

Musk spune că acoperișul solar va fi disponibil pentru locuințe începând cu vara viitoare, adăugând că astfel de panouri sunt făcute să dureze foarte mult timp: ”ne așteptăm să aibă o durată de viață de 2-3 ori mai mare decât cea a șindrilei bituminoase”, arată și engadget.com.

Citește și:
Etichete: