Această platformă românească îi face pe elevi să nu mai chiulească

Această platformă românească îi face pe elevi să nu mai chiulească

Adservio este o platformă digitală pentru școli și licee, menită să observe și să înregistreze activitatea și performanțele elevilor. Ea este momentan implementată în 200 de școli și inițiativa a pornit de la Iași, conform start-up.ro.

Alexandru Holicov este cel care a pus bazele Adservio, în anul 2008. Intenția acestuia a fost de la bun început de a crea un instrument didactic mai atractiv și de a introduce tehnologia, în acest mod, în mediul educațional.

Prin această aplicație profesorii pot comunica instant, în timp real, cu părinții sau elevii. Ei pot trimite unul sau mai multe mesaje, nefiind astfel necesare ședințele cu părinții. În schimb, părinții pot lua oricând contact cu cadrele didactice și pot afla informațiile pe care și le doresc despre activitatea odraslelor lor. Pentru că Adservio devine o unealtă prin care tutorii pot afla câte absențe au copiii lor și ce note au luat în ultima perioadă, cei din spatele creației susțin că ea va putea deveni o metodă de combatere a absenteismului în școli.

Comunicarea profesor-elev-părinte devine în acest fel mult mai eficientă. Odată ce profesorul a trimis un mesaj, el poate vedea câți părinți au vizualizat mesajul și câți l-au citit.

Deși Adservio nu este o bucurie pentru elevi, în special pentru cei care nu se simt prea siguri de situația lor școlară, ea devine o aplicație eficientă și se observă deja o scădere semnificativă a chiulurilor. În plus, aplicația se poate dovedi utilă și pentru elevi. Aceștia pot avea acces mult mai ușor la informațiile despre ei (note, absențe), ba chiar sunt avertizați când urmează să fie ascultați, lucru care nu poate fi decât benefic pentru aceștia.

În momentul lansării, acum 8 ani de zile, Adservio nu a fost o aplicație bine primită de cadrele didactice. Sistemul era greoi și dificil de utilizat, însă după opt ani de dezvoltare continuă, noua platformă în cloud devine accesibilă de pe orice dispozitiv care dispune de conexiune la internet.

Citește și:
Etichete: